Lemmings i nettleseren

De klassiske spilllene tilgjengelig gratis.

Lemmingsene er tilbake. Nå kan du redde dem alle sammen, direkte i nettleseren.
Lemmingsene er tilbake. Nå kan du redde dem alle sammen, direkte i nettleseren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste av oss som har levd med datamaskiner gjennom noen tiår har et forhold til Lemmings. Dette enkle, men akk så avhengighetsskapende spillet fant veien til mang en Commodore Amiga på nittitallet, og senere også andre plattformer.

Redd lemmingsene

Utgangspunktet er enkelt. Du skal sørge for at de små lemmingsene finner veien til utgangen, enten de befinner seg i gruver, grotter, palasser eller andre steder. Felles for alle stedene er at det er en rekke hindringer på veien som du må sørge for blir eliminert, ellers dør lemmingsene før de når utgangen. Noen ganger er de inntil 100 stykker, og det kan hende du må redde alle sammen for å få gå videre til neste "level".

Til dette får du utdelt en del hjelpemidler, og disse kan variere, avhengig av hvor lemmingsene befinner seg. Det kan være gravere, hakkere, byggere, bombere, klatrere, ja endogtil paraplyer som sørger for at lemmingsene kan overleve høye fall.

Nå i nettleseren

Som det meste annet av klassiske platformspill, har også Lemmings, Lemmings Returns og Oh No More Lemmings Returns dukket opp igjen i Flash-utgaver som kan spilles direkte i nettleseren på datamaskinen din.

Den nederlandske spillsiden FunnyGames.nl har samlet dem alle tre, samt en rekke andre Lemmings-inspirerte spill.

Vår favoritt er utvilsomt Lemmings Returns, der de eneste hjelpemidlene du har er en blyant og et viskelær. Dra streker for å lage broer, plattinger og sperringer, og visk bort eventuelle hindringer på veien mot utgangen. Etter hvert må du virkelig få fart på de små grå (og da tenker vi ikke på lemmingsene) for å rekke å redde mange nok lemmingser før tiden har gått ut.

Her er et klassisk "level" i Lemmings Returns. De hvite strekene har vi laget. De fungerer som broer og sperringer, og så må man sørge for at ingen fall blir for høyde for de stakkars lemmingsene - på vei til utgangen.
Her er et klassisk "level" i Lemmings Returns. De hvite strekene har vi laget. De fungerer som broer og sperringer, og så må man sørge for at ingen fall blir for høyde for de stakkars lemmingsene - på vei til utgangen. Vis mer


God fornøyelse, men vær advart: Dette er ikke lett å legge fra seg. Se heller ikke bort fra at nattedrømmene dine kommer til å ha et visst innslag av lemmings-redningsaksjoner, spesielt om du spiller rett før sengetid ...

Her finner du alle Lemmings-spillene.