Lekre Pentium 4-PCer fra IBM

NYHET: IBM lanserer i disse dager to nye, kraftige datamaskiner som bygger på Pentium 4-prosessorer fra Intel. PCene har fått et nytt og lekkert design.

De to nye maskinene går inn i NetVista-serien, som IBM lanserte i mai i år. NetVista tar over etter de gamle Aptiva- og PC 300-seriene, som ikke var fullt så lønnsomme prosjekter.
NetVista er billigere å produsere, og ikke minst billigere å kjøpe for deg og meg. Dette takket være de relativt lave prisene på Pentium 4-brikker. IBM håper at NetVista-modellene skal utgjøre 80 til 85 prosent av det totale salget til IBM innen utgangen av året, og det er en av grunnene til at selskapet satser på attraktivt og brukervennlig design.

Satser på multimedia

De to nye modellene har fått navnene A60i og A60, og begge skal være rettet mot brukere som er like mye interessert i underholdning som seriøs jobbing. A60i er den billigste varianten, og utnytter mange av de nye multimediainstruksjonene i P4-prosessorene. Maskinene er utstyrt med en 1,4 eller 1,5 GHz-prosessor, 128 MB RAM, harddisk på 45 eller 75 GB og ATI Radeon All-in-Wonder-grafikkort med utvidet videoredigeringsfunksjonalitet. Du kan også velge mellom andre grafikkortalternativer og tillegg som DVD-RAM, FireWire-port og andre funksjoner.
A60-modellen er dyrere og beregnet for profesjonelle brukere som er interessert i oppgaver som serverdrift. Denne maskinen kommer med Windows 2000 forhåndsinstallert.
IBM satser ikke bare på innhold, men også på form, og alle NetVista-maskinene kommer med en flatskjerm, og har et behagelig svart design.
Vi har ikke fått de endelige prisene for Norge, men en A60i-maskin med en 1,4 GHz prosessor, 128 MB RAM og 45 GB harddisk koster 2.199 dollar, hvilket er ca. 20.600 norske kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen