Lekre harddisker fra Iomega

Behovet for lagring av data øker, men bruksmønstrene endrer seg. Derfor tilbyr Iomega nå ekstern og portabel lagring basert på harddisker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portabel lagring har gjennomgått en rivende utvikling siden Iomega dominerte markedet med sine Zip-drev og plater. Denne løsningen er fremdeles i bruk i en del bransjer, som har brukt løsningen i lang tid og har en etablert infrastruktur. Men Zip er ikke lenger noen spennende løsning, og salget av enheter til nye brukere er ikke akkurat et vekstområde.

Iomega har forsøkt seg på mange forskjellige løsninger i de senere årene: Jaz 1GB og 2 GB, Zip-250, Clik! Ditto og Peerless, men de løsningene som det nå satses på er Zip, CD-R/RW og harddisker i forskjellige varianter.

Nylig lanserte Iomega to serier portable harddisker, som begge går under navnet Iomega HDD.

image: Lekre harddisker fra Iomega

Portable og eksterne

Det er to typer eksterne drev: En slank og portabel type som inneholder en 2.5-tommers harddisk og en større type som er basert på en vanlig 3,5-tommers disk. Iomega oppgir ikke navn på diskprodusenten(e).

De portable leveres med FireWire eller USB 2.0 grensesnitt, og med kapasiteter på 20 GB eller 40 GB.

Utførelsen er i forskjellige sølv og gråtoner, og designet er stilig. Vekten er heller ikke noe å klage over, bare 231 gram.

Rotasjonshastigheten er henholdsvis 4200 og 5400 RPM.

Enhetene er også svært robuste, og tåler et fall på over en meter.

De anbefalte listeprisene på USB 2.0 baserte enheter ligger på 2 290 kroner for 20 GB, og 3 790 kroner for 40 GB utgaven. Foretrekker du FireWire er prisen 3 990 kroner for 40 GB utgaven.

image: Lekre harddisker fra Iomega

De eksterne harddiskene er naturlig nok en noe større i omfang, siden de inneholder en 3,5-tommers disk, men kabinettet har et tilsvarende stilig design som de mindre modellene.

Her er det også to størrelser tilgjengelig med USB 2.0, du kan velge mellom 80 eller 120 GB. Ønsker du FireWire er denne tilgjengelig i 120 GB.

De anbefalte listeprisene er her 3 290 kroner for 80 GB kapasitet, mens 120GB koster 4 590 kroner. FireWire utgaven er igjen litt dyrere, 120 GB koster 4 790 kroner.

Komplett løsning

Alle diskene leveres ferdig formattert, og programvaren QuickSync for automatisk sikkerhetskopiering følger med. Denne sørger for at filene oppdateres i bakgrunnen, mens PCen brukes til andre ting. Dermed behøver du aldri å huske på å ta backup.

I tillegg følger det med programvare som kan gjenopprette diskene ved uhell eller andre hendelser, som for eksempel strømbrudd eller virusangrep.

Alle diskene bruker en svært kompakt og lett ekstern strømforsyning.

Levering

De minste diskene er allerede tilgjengelige, og de større vil være tilgjengelig i løpet av juni.

Mer informasjon finner du på Iomegas nettsted.