Lekkert tilbehør fra Logitech

Logitech kommer med tre nye sett med høyttalere og er endelig på banen med en optisk mus. Ingen av produktene er revolusjonerende oppgraderinger, men viser at Logitech følger med i utviklingen.

Blant nyhetene er et høyttalersett som er beregnet spesielt på spill. SoundMan SR-30 er et kompakt system med fire satellitthøyttalere og en subwoofer som Logitech hevder er den mest kompakte på markedet.

Med fire satellitter skal Logitech tilby surroundlyd, og gi økt realisme i spillet. I tillegg får du med en SoundTouch-fjernkontroll med fire volumkontroller for kanalene, av/på-knapp, strømindikator og uttak for hodetelefoner.

Det andre systemet som blir lansert er noe mindre. Bare to høyttalere i tillegg til en subwoofer. SoundMan S-20 blir også levert med en SoundTouch-fjernkontroll.

Lekkert tilbehør fra Logitech

Til slutt kommer SoundMan S-4 som blir som en smågutt å regne i forhold til de to andre. Dette lille systemet er bare beregnet for de som ikke stiller høye krav til verken lydstyrke eller bass, men som trenger høyttalere til å høre oppstartlyden til Windows, og eventuelt litt til multimediaprogrammer.

SoundMan SR-30 kommer til å bli solgt i butikkene til 990 kroner inkludert mva., SoundMan S-20 vil koste 549 kroner inkludert mva. mens lille SoundMan S-4 koster 249 kroner inkludert mva. Alle modellene kommer til butikkene i løpet av august.

Optisk mus

Etter at Microsoft kom med sin mus med optikk i stedet for kule for å registere bevegelse, har vi ventet på at Logitech skulle følge etter. Endelig er de også på banen, med to modeller. Teknologien er basert på at en sensor under musen tar ”bilder” av overflaten 1500 ganger i sekundet, og beregner bevegelser ut fra bildene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lekkert tilbehør fra Logitech

MouseMan Wheel med optisk teknologi er en oppgradering av den forrige musen med samme navn. I tillegg har Logitech gitt den nye farger: metallic blå og klar bunn. Ellers er alt likt, med to vanlige knapper på oversiden, hjul som også kan brukes som knapp og en tilleggsknapp for tommelen på siden.

Den andre musen heter Wheel Mouse, og er en helt standard mus som kan brukes like godt av høyrehendte som venstrehendte. Den har to vanlige knapper i tillegg til hjulet som også her fungerer som ekstra knapp.

Ny tilleggsprogramvare

Logitech leverer også ny programvare for å øke funksjonaliteten. Web Wheel, som det heter, skal gi brukerne ”Internett-funksjoner med bare ett museklikk” i følge Logitech. Dermed skal du kunne få tilgang til de fire mest vanlige nettleserkommandoene og fem valgfrie internettsider på en enkel måte.

Musene er leveringsklare i juli, og vil koste 599 kroner inkludert mva. for MouseMan Wheel, mens Wheel Mouse koster 449 kroner inkludert mva. Begge blir levert med USB som standard, men kommer med adapter for vanlig PS/2-port hvis du foretekker det.