Lekkert fra Toshiba

Alle bærbare PCer er enten grå eller sorte, og det akter Toshiba å gjøre noe med. Med lakk og lær har PCene fått særpreg, og skal nå selges på det skandinaviske markedet.

De nye design-Pcene er alle bygget over eksisterende modeller i Toshibas rikholdige utvalg av bærbare PCer. I første omgang lanseres fire modeller som har design rettet mot helt spesielle grupper.

Undertegnede er helt sikker på at design av PCer kommer til å bli viktigere i årene som kommer. Dette har sammenheng med at PCene inntar stuene, og der er estetiske hensyn mye viktigere enn på kontoret. Det faktum at PCer blir mer og mer utbredt vil også avstedkomme et større behov for å ta hensyn til estetiske kvaliteter.

I tillegg til den spesielle lakken hver maskin har fått, er det også med en bæreveske (som er en av grunnene Toshiba bruker for å legge 15% på prisen i forhold til vanlige grå modeller). Veskene har spesielle designe rettet mot de forskjellige målgruppene.

I første omgang lanserer Toshiba fire modeller. Bedøm selv, og send en epost om hva du synes:

Working Snob: For friske vestkantgutter

Working Snob.
Working Snob. Vis mer

Denne modellen er tiltenkt selvbevisste forretningsfolk (menn) som ønsker den kraftige bærebare løsningen, og som ønsker å vise at det er nettopp det de har. På samme måte som den nyeste Nokia-telefonen selger så godt på image (høy pris, friskt design), skal denne PCen være signalflagget til de andre om hvilken stamme denne eieren tilhører.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maskinen er bygget over Portégé 7010CT som bare er 25 mm tykk, veier mindre enn 1,85 kg og har et magnesiumforsterket kabinett. Den er utstyrt med 300 MHz Pentium II. Harddisken er på 4,12 GB. Minnet kan oppgraderes fra 32 MB til 160 MB, og TFT-skjermen måler 12,1". For multimediepresentasjoner og vising av DVD er det innebygd en MPEG-2-dekoder.

Og prisen. Med tillegget på 15% for designløsningen, vil dette barnet koste ca. 39.912 (49.100 inkl. mva). Ikke billig, men en garantert vinner i enkelte miljøer.

Jackie K: For selvstendige kvinner

 Foto: Torvald
Foto: Torvald Vis mer

Dette er maskinen for selvstendige kvinner med bein i nesa og flotte viktige stillinger i store konserner. Veske og lakk er i en slags 60-tallsstil, og overflaten på maskinen kjennes nesten som gummi. Hvor Jackie Kennedy kommer inn i denne ligningen er ikke denne skribenten helt sikker på.

Størrelsen på denne maskinen kan best beskives som midt mellom en PDA (Personlig Digital Assistent) og en vanlig bærbar PC.

Maskinen er bygget over Portégé 3010CT, som bare er 19,8 mm tykk og veier 1,32 kg. Den er utstyrt med en 266 MHz Pentium MMX-prosessor, 4 GB harddisk og 10,4" TFT-fargeskjerm (800 x 600). Ut over den medfølgende portreplikatoren finnes det ingen dokkingstasjon til Portégé 3010CT. Eventuelle andre utvidelser skjer via de to PC-kort-sporene (type II – en på hver side) eller via USB-porten.

Prisen er 29.600 (36.400 inkl. mva.), men det er nok ikke noe problem for denne målgruppen.

Tank: For ungdom

Lekkert fra Toshiba

Fremtidens ungdommer er kanskje mer opptatt av datamaskner enn platåsko og rap? I følge en undersøkelse Toshiba viste til på pressekonferansen er i alle fall amerikanske ungdommer mer opptatt av å skaffe seg en PC enn av å skaffe seg bil (!). Dette er en helt ny trend, og Tank er fremstøtet som skal tenne denne målgruppen.

Maskinen har såkalt hammerslagslakk (samme type som du finner på verktøykasser). Dette gir selvsagt assosiasjoner til at maskinen skal være nettopp den unges verktøykasse, og for å gjøre det overkommelig for mor & far (som helt sikkert må betale regningen), er den basert på den billigste modellen i Toshibas utvalg.

Maskinen er bygget over Satellite 4010 CDS, som har 266 MHz Pentium II-prosessoren, 3,8 GB harddisk, 32 MB internminne (kan oppgraderes til 160 MB), USB-port samt 24x CD-ROM-spiller og diskettstasjon i ett.

Prisen er skarve 15.900 (19.550 inkl. mva.). Det bør jo ethvert foreldrepar kunne avse til de håpefulle.

Whitebox: For det postmoderne menneske

Knøttliten PC med dertil hørende sort bæreveske.
Knøttliten PC med dertil hørende sort bæreveske. Vis mer

Whitebox er basert på mini-PCen Libretto, og er valget for forfatterspirer med sorte klær og hornbriller som vil skrive ned mesterverkene sine på røykfylte trendy caféer.

Og denne maskinen er virkelig liten. Faktisk så liten at den kan se ut som en PDA (Personlig Digital Assistent) á la Psion. Men det er det definitvt ikke. Dette er en fullblods PC som klarer fullversjonen av Windows 95/98. Den er utstyrt med en 233 MHz Pentium-prosessor med MMX-støtte og en harddisk på 4 GB, 7,1" TFT-fargeskjerm med 800 x 480 punkter. Den veier bare 1 kg, og det med et høykapasitetsbatteri med batteritid inntil 4 timer.

Prisen er 22.860 (28.100 inkl. mva). Det er vel akkurat nok til å spise opp et semesters studielån

6 ukers leveringstid

Dette er ikke maskiner som vil bli masseprodusert. Maskinene produseres etter at bestillingen er kommet inn, og det innebærer i følge Toshiba at du må vente i 4-6 uker på levering.