Lekkert Bluetooth PC-kort fra Psion Dacom

Psion har utviklet et PC-kort (PCMCIA) som skal gi deg trådløs kommunikasjon med andre enheter ved hjelp av Bluetooth-standarden. Kortet viser spennende design og funksjonalitet: En liten av- og påknapp på kortet fungerer også som antenne – som ikke er i veien.

Bluetooth-standarden er en radioteknologi som muliggjør trådløs kommunikasjon mellom PCen og andre enheter som GSM-telefon, skriver eller lignende. I følge Psion Dacom, skal Bluetooth-teknologien ha en rekkevidde på ca. 10 meter. Det forventes at denne nye teknologien skal vinne stor popularitet når Bluetooth-produktene begynner å flomme ut på markedet, antagelig utover sommeren og høsten.

Psion Dacom er et av de selskapene som satser mye på å utvikle utstyr som benytter seg av denne standarden. Et av de kommende produktene, som ble presentert på årets CeBIT, er et Type II PC Card (PCMCIA) med innebygget antenne, som skal gi bærbare PCer tilgang til Bluetooth-grensesnittet.

Smart av- og påknapp

Det nye PC-kortet har en flat av- og påknapp som så vidt stikker ut på siden av kortet når Bluetooth-funksjonen er slått av. Når du trykker på denne knappen aktiviseres Bluetooth PC-kortet, og av- og påknappen – som nå stikker ut av PC-kortet – fungerer også som antenne i denne posisjonen.

Når du er ferdig med å bruke Bluetooth-grensesnittet, trykker du rett og slett inn knappen igjen, antennen forsvinner inn, Bluetooth-forbindelsen fra kortet brytes og kortet slutter også å trekke strøm.

Med andre ord skal ikke Bluetooth-antennen være i veien når du ikke bruker forbindelsen og har pakket ned og/eller flytter på den bærbare PCen din.

Kortet kan ventes i salg i juni, i følge Psion Dacom, men prisen er foreløpig ikke fastsatt. Psion Dacom, som har opprettet et eget ”wireless connectivity program”, har tatt patent på dette Bluetooth PC-kortet.

DinSide Data har tidligere skrevet om Bluetooth-teknologien, og den artikkelen kan du lese her.