Lek Gud i Windows 7

Hemmelig modus gir deg tilgang til alt av innstillinger.

Det er en godt skjult hemmelighet som nylig har blitt oppdaget i Windows 7 - en såkalt gudemodus - GodMode.

I praksis er det snakk om en metode å få tilgang til "alt" av innstillinger i operativsystemet, fra én og samme side, fra å endre startside i Internet Explorer til gjenopprette Windows fra en systemavbildning. Ikke lenger behov for å lete i de dype menyer, altså.

Må opprette gudemappe

For å få tilgang til "GodMode" kreves det at du oppretter en ny mappe på skrivebordet (eller et annet sted på harddisken), og gir den navnet GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}.

Når dette er gjort, får mappen samme ikon som Kontrollpanelet. Dobbelklikker du, kommer du til en lang side med alle funksjonene sortert i seksjoner. Hele 277 funksjoner, for å være helt nøyaktig:

Lek Gud i Windows 7

(Fortsetter under bildet)

I følge vår kilde CNet skal trikset også fungere i 32-bits utgaven av Windows Vista.

NB! Vi har fått en del henvendelser fra brukere som har 64-bits versjon av Windows, som har opplevd problemer med GodMode. Er du blant dem, bør du ikke prøve trikset, da det kan føre til at PC-en blir ustabil etterpå.

Vi vil samtidig minne på om Windows 7 in a box, som også gir deg rask tilgang til avanserte valg i operativsystemet, enn på en litt annen måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen