Lei av poppopp-vinduer?

Er du lei av at det stadig dukker opp vinduer du aldri har bedt om? Og at jo flere du lukker, jo flere popper opp? Free Surfer løser dette problemet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om du kjøper trykte magasiner eller surfer på Internet, så er det ofte det dukker opp ubudne gjester. Magasinene er ofte fylt opp av ekstra reklameinnlegg, noen er løse mens andre sitter fast i innbindingen og har en rivekant. De løse er det bare å riste ut over søplekassa, men de andre er det verre med…

På nettet har vi mye reklame, det er prisen man må betale for ”gratis” innformasjon. Men det er mulig å fjerne de mest aggressive irriterende utslagende – poppopp-vinduene.

Free Surfer mk II

Et lite gratisprogram er alt du trenger. Det er raskt og enkelt å installere, og har to forskjellige strenghetsgrader.

Innstillingen Normal sørger for at de vinduene du velger å åpne dukker opp som normalt, men popopp-vinduene stoppes.

Innstiligen Strict er svært streng, og du må holde Ctrl eller Shift mens du klikker hvis du vil åpne en ny lenke.

Vi har testet Free Surfer i Normal modus, og det fungerte helt utmerket.

For å la programmet få noe å bryne seg på, startet vi siste versjon av Internet Explorer og kastet vi oss ut i nettets bakgater, i søke-områdene for piratkopier, serienumre og passord. Disse nettstedene er som regel godt krydret med rikt annonsemateriale for de mer frivole aktiviteter, og etter et par minutter er det gjerne 10-12 vinduer som trenger seg på, og dukker opp igjen og igjen, og er bortimot umulige å bli kvitt

image: Lei av poppopp-vinduer?

Med Free Surfer slapp vi å bli plaget av disse, og etter kort tid hadde den sperret 78 uønskede poppopp-vinduer!

Disse uønskede adressene logges, men du kan velge å åpne for de avsenderadressene du vil lese, som for eksempel annonser fra leverandører som har produkter du er interessert i. Da er det bare å merke disse og legge dem inn i en gruppe av tillatte sider.

Vi likte programmet, det gjør lite av seg der du ikke trenger det, og sperrer effektivt det du ikke vil ha.

image: Lei av poppopp-vinduer?

Programmet kan lastes ned her.

Et alternativ til Internet Explorer med tilleggsprogram, er den norskutviklede nettleseren Opera, som har innebygget støtte for blokkering av poppopp-vinduer.