Leadtek WinFast TV USB II Deluxe

TV-tuner i lommeformat, for bærbare og stasjonære - så lenge vi har analoge TV-kabler er det fremdeles attraktivt. Vi har testet.

Å motta TV-signaler blir stadig mer komplisert, med kabler, paraboler, dekodere, flere dekodere, kryptering og mer eller mindre smarte kort.

En TV-mottaker som håndterer alt dette finnes knapt.

Men har du tilgang på et godt gammeldags analogt kabel-TV signal uten dekoder, og vil gjerne ha mulighet til å se/høre på og ta opp TV og radio på PCen din - da finnes det flere smarte løsninger.

Leadtek tilbyr mange forskjellige løsninger, vi har testet flere av disse, men de er beregnet på montering i stasjonære PCer. For de som har en bærbar eller ikke vil åpne PCen, er en USB-løsning midt i blinken, og Leadtek WinFast TV USB II Deluxe retter seg mot disse.

Lekker boks

Pakken inneholder selve boksen, strømforsyning og fjernkontroll. I tillegg er det en teleskopantenne for radio, programvare og en liten bæreveske.

Leadtek WinFast TV USB II Deluxe


Boksen har et svært tiltalende design og kompakt format. Designet kan minne litt om en sammenbrettet lommebok, men sidene er prydet med en rekke kontakter.

USB til PC og antennekontakter til radio/TV samt av/på bryter.

Leadtek WinFast TV USB II Deluxe


Lyd inn og ut på minijack, USB-kontakt og lysdiode.

Leadtek WinFast TV USB II Deluxe


2 USB-kontakter pluss kompositt og S-Video inn

Leadtek WinFast TV USB II Deluxe


"Bretten" har åpning til sensoren for den infrarøde fjernkontrollen.

Leadtek WinFast TV USB II Deluxe


Installasjon

Installasjonen av drivere og kontrollprogram var grei, og krevde en omstart. Men da vi forsøkte å starte kontrollpogrammet fikk vi en feilmelding om at programmet - selve .exe-filen - hadde utført en ulovlig operasjon og måtte avbrytes. Dette gjentok seg , og vi lastet ned nye filer fra Leadteks nettsted. Men resultatet var det samme. Vi googlet på finavnet som var problemets kjerne, og fant noen diskusjonsinnlegg hvor problemer med prosessorer med hyperthreading ble nevnt. Vår testPC har en dobbeltkjerneprosessor, så vi mistenkte at dette kunne være årsaken.

Vi prøvde så å kjøre programmet i kompaitbilitesmodus for Windows 2000, og da fungerte det utmerket!

Gammel kjenning, men ultrarask

Selve kontrollprogrammet kjenner vi fra tidligere, det er det samme som brukes på de andre TV-løsningene fra Leadtek. Første gangen vi støtte på dette var i 2002, og du finner artikkelen med skjermdumper her.

Det som var spesielt med denne utgaven på denne maskinvaren var kanalsøket.

Det tok knapt 4 sekunder å søke gjennom hele frekvensspekteret og finne alle kanalene!

Sølerutinen fant også scramblete kanaler, og ingen av navnene på kanalene dukker opp. Det siste ville vi ha foretrukket framfor det ekstremt raske søket, det tar jo alt i alt lenger tid å gå inn og skrive navn på alle kanalene...

Bildekvaliteten var derimot utmerket, ut fra de forutsetningene vår analoge UPC-kabel av ikke aller siste modell tilbyr. Kvaliteten varierer også sterkt mellom kanalene.

Leadtek WinFast TV USB II Deluxe
Leadtek WinFast TV USB II Deluxe
Leadtek WinFast TV USB II Deluxe
Leadtek WinFast TV USB II Deluxe
Det vi likte

Formatet og tilkoblingene, med 3 ekstra USB-kontakter likte vi. Installasjonen var også grei.

Kanalskifte er raskt, lyden er utmerket og bildene er så bra som kabel-signalet klarer å levere. Gode kanaler gir glimrende bilder.

Programmet er også enkelt i bruk, fjernkontrollen er grei, og det er også praktiske hurtigtaster på PC-tastatyuret. Piltastene opp/ned styrer kanal og til sidene styrer volum.

Forhåndsprogrammeringen for tidsstyrte opptak er også oversiktlig og funksjonell.

Det vi ikke likte

Kompatibiliteten var ikke på høyden og programmet krevde spesialbehandling for å kjøre. Er dette knyttet til dobbeltkjerne-PCer vil jo dette bli et stadig større problem. Vi regner med at Leadtek fikser dette.

Når du starter programmet kommer det en kort skur av støy før alt kommer på plass. Det er også støy i lyden ved kanalskifte.

Boksen har ingen prosessor, det er PCen som må gjøre komprimeringsjobben ved opptak til harddisk. Det krever at du har en maskin med en del kraft, eller at du ikke bruker maskinen til andre tunge ting mens du tar opp TV.

Mangelen på prosessor gjør også at du må ha egen stereo lydkabel til inngangen på lydkortet til PCen, lyden går ikke over USB. Jo færre ledninger jo bedre.

Pris og levering

Leadtek WinFast TV USB II Deluxe koster ca 750 kroner og leveres av en rekke nettbutikker og andre forhandlere.