LCD til båt?

Hei,
Tenkte å kjøpe en LCD skjerm (15") til bruk som kartplotter i båten (lukket type).

Jeg ønsker en skjerm en høy lysstyrke og god kontrast. Har lett litt på nettet og i elektrobutikker (elkjøp og expert), men 15" LCD skjerm for data er nesten ikke å få tak i. Derimot er 15" LCD TV med mulighet for tilkobling av PC å få kjøpt. Jeg trenger ikke veldig høy oppløsning, men lysstyrke og kontrakt bær være bra.

Har dere testet LCD TV`er på denne størrelsen?

Har du noen tips til alternative skjermer og en formening om hvilke som er best. Det er en fordel om de også kan drives med 12V strømforsyning. At det er mulig å bruke VESA feste er også fint.

Har inntrykk av at flere og flere bruker slike skjermer i båten så det er sikkert greit om dere også foretar tester med henblikk på slike forhold.


MVH

Ole Petter

Datadoktoren svarer

Hei
LCD-skjermer for data på 15 tommer er som du skriver nesten ikke å få tak i. Da må du over på bruktmarkedet, der burde det være gode muligheter.

På den annen side, de omgivelsene som du har tenkt å bruke skjermen i er de aller vanskeligste for en stakkars LCD. Sterkt sollys òg reflekser fra sjøen gjør at du knapt ser noe som helst. Det opplever vi på mobiltelefoner, kompakte digitalkameraer og på bærbare PCer.

Mange av oss har tenkt at det hadde vært hyggelig å sitte ute med bærbar PC i sola når det er fint vær. Men man oppdaget fort at da ser man ingen ting...

Derfor anbefaler jeg deg å oppsøke spesialforretninger som fører skjermer beregnet på nettopp slike bruksområder.

Vanlige PC-skjermer vil rett og slett ikke fungere de gangene hvor sjøen frister mest...

Men du kan jo muligens finne en egnet skjerm på bruktmarkedet, som bruker 12 volt ekstern strømforsyning. Så kan du bygge en skjerm rundt skjermen, gjerne av sort materiale, for å unngå direkte belysning fra omgivelsene.

Våre LCD-tester vil nok fortsatt legge vekt på normalt innendørs bruk.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar