LCD eller projektor?

Hei,

Vi skal gå til innkjøp av ny tv (flatskjerm), men vurderer også projektor.

Hva vil du anbefale?

Den vil bli mest brukt til film, men også tv og eventuelt visning av bilder fra mediesenter som for eksempel Pinnacle Showcenter.

Hilsen Andreas

Datadoktoren svarer

Hei,

LCD-TVer faller dramatisk i pris for tiden, og det er grunn til å tro at panelene som brukes i den siste projektorgenerasjonen (som bruker LCD-teknologi) også vil falle noe.

LCD-skjermene har den klare fordelen at de er mer lyssterke, krever mindre vedlikehold, og at de har skarpere bilde. De er også ofte HDTV-klare.

Projektorer gir ofte en mer filmlignende opplevelse med større bilde - men ofte lavere oppløsning - og er noen ganger litt billigere. Til gjengjeld er projektorbaserte løsninger mer kompliserte, og du må regne med å bytte lyspære med noen års mellomrom - disse er ofte over halvparten så dyre som projektoren selv.

Komplikasjonene oppstår i at projektoren trenger et lerrett (til et par tusenlapper) eller en hvit vegg, og at du må koble til en TV-mottaker.

I dag kan du få en 32-tommers LCD-TV for rundt 10.000 kroner, mens en billig projektor med betraktelig lavere oppløsning setter deg tilbake med 6-7.000,- kroner - og da må du legge til prisen for en ekstern TV-mottaker og et eventuelt lerret.

Foreløpig ser det ut til at LCD-TVen må sies å gå av med seieren - i hvert fall i den billigste kategorien. Men følg med på DinSide Data i tiden som kommer for mange spennende projektor- og LCD-TV-tester!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (ebatt)]