Foto: Erik Andersen
Foto: Erik AndersenVis mer

Lavere priser på CD-brennere

DinSides test av CD-brennere er en av våre mest populære tester. Nå har vi oppdatert alle prisene, og merket utgåtte produkter. Snart vil også testen utvides med nye og spennende brennere.

Spesielt Yamaha CRW4416S har virkelig blitt rimeligere. Da vi testet den, og kåret den til best i test, var prisen hele kr 5400,- inkl. mva. Nå har prisen sunket til kr 3675,- inkl. mva. Yamaha er derfor et enda bedre kjøp i dag.

8X-brenneren Rimax CDR820 har også sunket drastisk i pris. Med en pris på bare kr 4400,- inkl. mva., har den blitt den rimeligste 8X-brenneren. Konkurrenten Plextor PlexWriter 8/20 har ikke fått lavere pris siden testen, og kan ikke konkurrere på pris.

Sony CRX100E selges nå for bare 2990,- inkl. mva i en rekke butikker. Den ligger nå under HP CD-Writer 8100i i pris, selv om HP også har blitt rimeligere.

De aller rimeligste brennerne fra Panasonic og Teac har bare mindre justeringer. Det virker som om bunnen er nådd.

Nye brennere på vei

DinSide har vært i kontakt med importører og distributører, og vi er lovet en rekke nye produkter inn til test de nermeste ukene.

Teacs nye 6X-brenner selges for under kr 4000,- inkl. mva., og har vært etterspurt av flere lesere. Dette produktet er tydeligvis populært. Vi får et testeksemplar så snart distributøren får flere inn på lager.

Philips sliter med å lage brennere som brenner fortere enn 2X. Det løser de på to måter. Deres neste egenproduserte brenner skriver til CD-R- og CD-RW-plater med 2X og leser med 24X. Prisen vil bli meget lav når den blir introdusert om ca. en uke.

Samtidig har Philips satt navnet sitt på Yamaha CRW4416E, som er EIDE-utgaven til nåværende best i test. Vi vil teste både Yamaha CRW4416E og Philips sin versjon for å se om det er noen forskjeller.

I juni forventer vi inn Yamahas neste flaggskip CRW6416. Den er identisk med CRW4416, i tillegg til at den brenner CD-R-plater med 6X.

I løpet av et par uker skal vi også teste den splitter nye Sony CRX120E. Den har økt hastigheten på RW-brenningen til 4X, men er ellers identisk med CRX100E.

I mai kommer også Sonys nye USB-brenner som er CRX100E i en ekstern boks med USB-tilknytning.

Det er en spennende tid for alle som er interessert i CD-brenning.