Lavalys Everest 2.0 - oversiktlig systeminformasjon

Du lurer kanskje på hvilken minnetype som sitter i PCen, eller kanskje hvor mange kortplasser du har ledig? Du trenger kanskje utdypende informasjon om maskinvaren og tips om hvordan du får høyere ytelse?

Synes du det blir vanskelig å orientere seg ved å åpne PCen? Da er nok Everest et bedre alternativ.
Synes du det blir vanskelig å orientere seg ved å åpne PCen? Da er nok Everest et bedre alternativ. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programmet Everest fra Lavalys er et perfekt redskap for å hente ut data om PCen din, for eksempel i forbindelse med en oppgradering. Informasjon om prosessor, hovedkort, brikker, minne, grafikkort, installerte programmer og mye mer presenteres på en brukervennlig måte i programvinduet, sammen med tips og råd som kan føre til at du får en raskere PC.

Nylig ble versjon 2.0 av programmet lansert, og fortsatt er Home-utgaven helt gratis å bruke.

Fra Everest 2.0, som ble lansert 15. mai.
Fra Everest 2.0, som ble lansert 15. mai. Vis merEverest bygger på Aida32, som vi har omtalt på DinSide tidligere. Men Everest tar det hele et skritt videre, og gjør oversikten enda mer brukervennlig, mener vi. Blant annet har overklokkere fått sin egen informasjonsside med nyttig info om spenninger, temperaturer, klokkefrekvenser etc.

Utdypende og vennlig

Beveger du musepekeren over informasjon som står i blått, finner du lenker som går direkte til maskinvareprodusentens nettsider. Der kan du få utdypende spesifikasjoner og forklaringer.

Du kan også måle lese/skriveytelse på internminnet i PCen, og sammenligne resultatet med andre systemer. Kanskje du oppdager en flaskehals?

Everest har også innebygd rapportmodul. Det betyr at du kan eksportere informasjon, for eksempel om maskinvaren, til blant annet HTML, tekstfil eller XML. Deretter kan du for eksempel skrive ut, eller sende denne filen til personer som du ønsker å rådføre deg med før en oppgradering.

Gratis nedlasting

Everest Home er gratis, og kan lastes ned fra denne siden. Laster du ned og pakker ut ZIP-filen kan programmet kjøres direkte uten installasjon. For at programmet skal fremstå i norsk språkdrakt må du velge Preferences fra File-menyen, og velge Norsk i listen som dukker opp.

Programmet finnes også i Ultimate (blant annet med flere ytelsestester) og Corporate utgaver, sistnevnte kan brukes av IT-avdelingen, blant annet for å hente inn informasjon om maskinparken i nettverket fra ett sentralt sted. Disse versjonene koster penger, mer informasjon får du på Lavalys.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!