Lastpass med egen Mac-app

Nå trenger du ikke lenger nettleserutvidelser.

EGEN APP: Lastpass har nå lansert en frittstående app med et smart søkefelt. Foto: LASTPASS
EGEN APP: Lastpass har nå lansert en frittstående app med et smart søkefelt. Foto: LASTPASS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du være ekstra sikker på nett, bør du ha forskjellige passord på alle nettsteder. Det kan by på utfordinger å huske alle sammen, og derfor finnes det flere passordtjenester på nett.

En av de mest populære er Lastpass, som vi tidligere har skrevet en fyldig guide til på Dinside.

Nå med egen Mac-app

Til nå har det vært kjekt å bruke en nettleserutvidelse for å dra full nytte av Lastpass, men denne uka lanserte tjenesten en egen Mac-app, som kan lastes ned gratis fra Mac app store.

I våre øyne er den mer brukervennlig enn å bruke webversjonen. Her presenteres passordhvelvet på en ryddigere måte enn det gjør på nettsidene.

NY: Lastpass' nye Mac-app gir deg rask tilgang til påloggingsdetaljene for nettsidene du har lagret hos tjenesten.
NY: Lastpass' nye Mac-app gir deg rask tilgang til påloggingsdetaljene for nettsidene du har lagret hos tjenesten. Vis mer


Eget søkefelt

Lastpass med egen Mac-app


En av de nye funksjonene er et søkefelt, som man henter opp med en global tastatursnarvei (standard er shift-cmd-l). Derfra kan man søke etter et nettsted man har lagret passord til, og så trykke enter for å åpne en ny fane og logge inn, eller bare kopiere passordet om man ønsker det. Det hele minner litt om én av våre Mac-favoritter; Alfred.

Appen innholder også den såkalte «Security Challenge», som gir deg en pekepinn på hvor god Lastpass mener du er når det gjelder passord.

Eksempelvis vil du trekkes i poeng om du har enkle passord i hvelvet, eller om du har brukt det samme passordet hos flere tjenester. Du kan trykke på «endre» for å gå direkte til den aktuelle nettsiden for å endre passordet.

Ved oppstart får du dessuten tilbud om å hente passord du har lagret i nettleseren inn i passordhvelvet, med påfølgende sletting lokalt på maskinen.

LES OGSÅ:
Lastpass kan fylle inn passord på Android
Dashlane og Lastpass endrer passord i en fei

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer