Laste ned podcaster

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Hei

Driver og laster ned Podcaster fra NRK av og til i Winamp. Men er jeg nødt til å høre gjennom hele programmet for å få det lastet ned som lydfil?
Er det mulig å laste det ned som en fil uten å ha Itunes installert slik det virker som NRK har lagt opp til. I såfall hvordan?

Asbjørn

Datadoktoren svarer

Hei Asbjørn,

Dersom du bruker siste versjon av WinAmp kan du laste ned podcastene uten å høre på dem. Det er bare å høyreklikke på den podcasten du vil laste ned i kanaloversikten og velge download der. De nedlastede filene legger deg da i Mine dokumenter.

Det finnes flere (faktisk en liten haug) forskjellige programmer som kan laste ned podcasts. Itunes som du nevner er en av dem, og fordi den er så brukervennlig også trolig den mest populære. Du trenger forøvrig ikke ha en iPod (eller annen bærbar mediespiller) for å ha glede av iTunes.

Men har du en bærbar mediespiller bør du kanskje først sjekke om denne har egen programvare for podcasts, noe som i de fleste tilfeller gjør det enklere å synkronisere podcasts med spilleren. For de som har iPod er det selvfølgelig den nevnte iTunes som gjelder, mens for eksempel Creative har en egen podcast-applikasjon for sine spillere.

Er du ute etter andre enkeltstående applikasjoner har du som sagt en del å velge mellom. Du kan jo sjekke ut Juice, som i likhet med iTunes både er for Mac og Windows. (http://juicereceiver.sourceforge.net/index.php)

Men merk at bruken av Juice ikke er like strømlinjeformet som iTunes, der du bare kan gå til iTunes Store og klikke på de podcastene du skal ha. I Juice, og de fleste andre lignende applikasjoner, må du selv sette inn rett RSS-feed på de podcastene du vil abonnere på. For NRK finner du disse på denne siden.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar