Laste ned hele nettsteder

Dagens spørsmål:

Hei,

Finnes det et program som kan laste ned et helt nettsted, slik at jeg kan lese sidene uten å være pålogget nettet?

Hilsen Per Gunnar B.K.

Datadoktoren svarer:

Det finnes mange programmer som kan hjelpe deg med dette. Det som kanskje er den letteste løsningen for brukere av Internet Explorer, er den innebygde offline-opsjonen som kan knyttes til nettsteder.

Internet Explorer offline

Internet Explorer oppdaterer de lokale kopiene hver gang du logger deg på nettet, til fastsatte tidspunkt, eller når du befaler.
Internet Explorer oppdaterer de lokale kopiene hver gang du logger deg på nettet, til fastsatte tidspunkt, eller når du befaler. Vis mer

I Internet Explorer 5 må du først besøke nettstedet som du vil lagre lokalt, trykke Favorites-knappen og velge ”Add to favorites” (Engelsk versjon). Deretter krysser du av for ”Make available offline”. Jeg anbefaler deg også å skreddersy innstillingene, ved å trykke på Customize-knappen. Da kan du blant annet velge hvor mange undersider som skal kopieres, når og hvor ofte de lokale kopiene skal synkroniseres mot nettstedet.

Denne løsningen kan være nyttig i flere sammenhenger, for eksempel hvis du jobber i en bedrift med begrenset båndbredde mot Internett, eller bruker en bærbar PC som sjelden er tilkoblet Internett. Da kan sidene du vil lese lastes ned for eksempel om natten når det er lite trafikk på nettet, slik at du har rask tilgang til stoffet når du setter deg ved PCen om morgenen.

Vær klar over at det fort kan dreie seg om store datamengder, og husk også på å få godkjennelse fra IT-ansvarlig før du setter i gang ;-)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Full kontroll med Offline Explorer

Brukergrensesnittet i Offline Explorer er behagelig og velkjent
Brukergrensesnittet i Offline Explorer er behagelig og velkjent Vis mer

Hvis du derimot ønsker å ha full kontroll over filer, plasseringer osv., kan det lønne seg å bruke dedikerte programmer til oppgaven. Et av de beste vi har prøvd heter rett og slett Offline Explorer, og kommer fra MetaProducts. Det har et velkjent og lettfattelig Utforsker-grensesnitt, med eget nettleservindu som viser sidene du har lastet ned. Hvert nettsted får sin egen mappe på harddisken, slik at du har full kontroll over filene. Den opprinnelige fil- og mappestrukturen opprettholdes også lokalt.

Enkle veivisere tar deg gjennom prosessen med å laste ned nettsidene lokalt. I tillegg har du en rekke avanserte innstillinger som lar deg skreddersy hva og når sidene skal oppdateres.

Prøv selv

Offline Explorer kan brukes fritt i 30 dager, deretter oppfordres du til å registrere programmet dersom du ønsker å bruke programmet videre. Prisen er $30, eller i underkant av 300 kroner.

Programmet foreligger nå i versjon 1.6, og kan lastes ned fra denne siden. Det er på beskjedne 600 KB og tar bare et par minutter å laste ned over modem/ISDN.

Lykke til!

Send datarelaterte spørsmål til datadoktoren@dinside.no

Flere spørsmål og svar