Last opp - last ned

Last opp - last ned

Fem friske fildelingsalternativ!

Publisert
Sist oppdatert

Rettssaken mot de svenske gladpiratene fra The Pirate Bay er nylig avsluttet, og mens det svenske rettsvesenet diskuterer seg fram til en domsavsigelse har alle de som ikke visste hva bittorrent nå garantert fått vite det.

Likevel, det finnes faktisk andre måter å distribuere lovlige filer på, det være seg familiebilder, videosnutter eller arbeidsdokumenter.

Alternativ medisin

Kjennere av sjangeren fildeling vet nok allerede om tjenester som RapidShare og Megaupload, men ettersom disse nettstedene er svært populære og allerede er verter/vertinner for et ubegripelig stort antall filer, har de sine svakheter.

På RapidShare kan du som uregistrert, ikke-betalende bruker for eksempel ikke laste opp større filer enn 200MB uten å stykke eventuelle større filer opp i mindre biter.

Her har du fem alternative opp- og nedlastingstjenester:

1. Easy Share

Tilbyr som de fleste andre oppbevaringssteder gratis opplasting av filer inntil beskjedne 100MB, men hos Easy Share er det også mulig å bruke for eksempel FTP-programvare eller såkalt "fjernopplasting".

2. Upit.to

På papiret er dette en av de mest spennende opplastingssidene, med blant annet en maksimumsstørrelse per fil på hele 5GB, i tillegg til serieopplasting av inntil ti filer for registrerte brukere (gratis).

Etter noen minutter med tjenesten er førsteinntrykket likevel ikke fullt så imponerende, og ting kan tyde på at nettstedet ikke er fullt så stabilt som en kunne ønske. Trå varsomt, med andre ord.

3. Gazup

En ny vri på filopplastingstanken. Gazup laster opp filen(e) din(e) til inntil åtte andre filopplastingstjenester, inkludert RapidShare, Megaupload og MediaFire, og har til og med en egen "18+"-knapp.

Vi aner ikke hva den skal brukes til, men mer erfarne internettere har sikkert en anelse.

4. Deposit Files

Enda en tjeneste som ikke har noe i mot store filer. Deposit Files er i stand til å svelge unna filer på inntil 2GB uten at det koster deg noe (men du må registrere deg), og filene lagres i inntil 30 dager etter at filen sist ble lastet ned.

5. Senduit

Senduit er en usedvanlig enkel, pent designet og selvforklarende tjeneste. Filstørrelsen er riktignok svært begrenset - kun 100MB per fil -, men den har en smart timer-tjeneste som gjør at den opplastede filen automatisk blir slettet for eksempel etter 30 minutter eller fire dager.

(Oppdatert 20. september 2009)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer