Last ned undertekstene automatisk

Divx-samlerens våte drøm.

Det er ikke til å stikke under en stol at stadig flere begynner å få en pen samling Divx-filmer på harddisken.

Hvordan du har skaffet deg dem, får være din sak.

Uansett - de fleste videofiler du laster ned fra nettet mangler noe mange synes er vesentlig, nemlig undertekster. Du kan riktignok lete rundt på nettsteder for å finne undertekstene til alt du har lastet ned, men med en stor samling er det litt av en jobb.

Dessuten kan det hende at underteksten du finner ikke er synkronisert med videofila du har på harddisken, og da er det bare å starte letingen igjen.

Oversett undertekstene selv

Finner undertekster automatisk

Programmet Subdownloader er derfor en gavepakke til deg med en stor samling filmer, men med en mindre samling undertekster. Programmet fungerer både på Windows (30-dagers shareware), OSX (gratis) og Linux (gratis). På Mac og Linux må du ha installert Python - les mer om det på denne siden.

Etter å ha startet Subdownloader, velger du hvilken katalog du ønsker å scanne. Prosessen kverner igjennom flere gigabyte med data på få sekunder, og støtter formater som .avi, .divx, .vob og .mpeg.

Måten det fungerer på er at Subdownloader regner ut en hashverdi på hver fil, som brukes som utgangspunkt for å finne tilhørende undertekster. I tillegg finner programmet språket på de ulike undertekstene, og for hver videofil får du så en utlisting av undertekster som er funnet. Undertekstene hentes fra nettsiden opensubtitles.org.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TVersity - spill av filene over alt

Vår tipser har lagt ved en skjermdump som viser hvordan programmet virker:

Last ned undertekstene automatisk


Som du ser er det også mulig å søke på enkelttitler:

Last ned undertekstene automatisk


Du kan også spesifisere hvilket språk du ønsker å vise i søkeresultatet.

URL: http://subdownloader.net/