Last ned til rett sted

Smart Firefox-tillegg letter din hverdag.

På undertegnedes maskin har jeg til nå lastet ned alle filer til én og samme katalog dersom jeg har gjort det via Firefox.

Med tiden blir dette ganske rotete - filer av ulike typer ligger stokket, og bare med sjeldne mellomrom tar jeg meg bryet med å slette ting jeg har lastet ned eller flytte dem til egnede kataloger på harddisken.

Bor du i samme gate? Hils på vår nye nabo - Automatic save folder.

25 briljante Firefox-utvidelser

Sett opp hva som skal hvor

Når du har installert Automatic save folder, kan du sette opp utvidelsen slik at filer som matcher et gitt kriterie automatisk havner i rett katalog. For eksempel kan du gjøre det slik at alle filer som er enten JPG, GIF eller PNG havner i en "bilder"-katalog under nedlastinger, eller spesifisere det slik at JPG-filer lastet ned fra flickr.com legges i en egen flickr-katalog.

Last ned til rett sted


Du kan også definere en generell katalog for filer som ikke matcher kriteriene du har satt opp, eller velge at de havner i samme katalog som den forrige fila. Er du mer avansert, kan du også bruke regulæruttrykk for å lage mer avanserte kriterier.

Utvidelsen er foreløpig experimental, som betyr at du må logge inn hos Mozilla for å få lastet det ned. Det fungerer dessuten kun for Linux og Windows, så undertegnede får leve med rotet litt til, med mindre noen Mac-brukere har tips om tilsvarende for eplemaskiner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

URL: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4781