LAST DE NED: Facebook-bildene kan lastes ned og skrives ut om du kjenner den riktige knappen.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LAST DE NED: Facebook-bildene kan lastes ned og skrives ut om du kjenner den riktige knappen. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Last ned store Facebook-bilder

Du har kanskje ikke sett knappen?

En av de desidert mest populære tjenestene på Facebook er bildene.

Slik ser du Facebook-bildene uten et klikk

Lenge var Facebook-bildene små, og egnet seg ikke til annet enn PC-skjermer.

Det var før. Mange av bildene du nå ser på Facebook er faktisk mye større enn du tror.

Du vet bare ikke om det.

Magisk knapp

De siste månedene har Facebook rullet ut sin nye bildeviser. Denne legger seg som en egen boks over skjermbildet, og viser ironisk nok bildene i enda mindre format enn tidligere.

Men den nye boksen inneholder en lenke mange overser; "Last ned".

HER: Nederst i høyre hjørne finner du løsningen.
HER: Nederst i høyre hjørne finner du løsningen. Vis mer


Trykker du på denne får du tilgang på bildet i sin opprinnelige størrelse. Facebook tillater i dag bilder som er opp til 2048 piksler på sin lengste side; langt mer enn hva du ser på skjermen i utgangspunktet. Og akkurat nok til å ta bildene fra Facebook-veggen til din fysiske vegg.

Slik fjerner du irriterende Facebook-spørsmål

Hvor store bildene du får lastet ned er avhenger av hvor stort det orginale bildet var, og når bildet ble lastet opp. Ble de lastet opp før de nye reglene trådde i kraft må du klare deg med den lave oppløsningen.

Bursdagsgave

Dermed er det bare å legge ut på jakt etter de store blinkskuddene. For å gjøre arbeidet enklere kan du velge å bare se bilder i nyhetsoppdateringene, ved å velge "Bilder" i spalten til venste på Facebooks hovedside.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De største av dem er fullt mulig å skrive ut i god kvalitet. Dermed åpner det seg nye muligheter. Trenger du en bursdagsgave til veninnen din? Finn et bilde på Facebook, skriv det ut eller lever det til fremkalling, kjøp en ramme og gjør suksess!

Selvfølgelig er det viktig å huske at det ikke er du som eier bildet. Det gjør de som har tatt det. Som alltid lønner det seg med sunt bondevett.

Slik har du aldri sett Facebook før