Alt du har gitt fra deg av informasjon til Facebook kan du hente ned igjen.
Alt du har gitt fra deg av informasjon til Facebook kan du hente ned igjen. Vis mer

Last ned hele Facebook-profilen din

Alt du har lagt inn på Facebook kan hentes ut.

Publisert
Sist oppdatert

Det er over fire år siden Facebook åpnet portene slik at hele verden kunne bruke det sosiale nettverket, og var du blant de første som registerte deg, har du muligens lagt igjen et hav av informasjon i form av både bilder, statusoppdateringer, lenker og mer til.

Er dette informasjon du kunne tenke deg å ta vare på? I så fall skal du vite at det er mulig å laste ned alt du noengang har lagt inn på Facebook.

Hvorfor i all verden skulle jeg ha ønske om det?, spør du deg kanskje. Og neida - det er kanskje ikke noe du nødvendigvis har veldig lyst til å ta vare på, men det kan jo være at du ikke finner tilbake til en gammel lenke du postet, har lastet opp noen bilder fra den forrige telefonen din som du ikke lenger har en lokal kopi av, at du bare synes det er kjekt å ha en kopi av Facebook-oppdateringene dine som en dagbok eller at du vurderer å logge ut fra Facebook for siste gang og gjerne vil ta med deg alt du har bidratt med.

Slik tar du backup av nettlivet ditt

Slik gjør du

For å laste ned hele Facebook-profilen din er du for det første nødt til å bruke den engelske utgaven av Facebook (muligens noen andre land også, det fungerer i hvert fall ikke med norsk språk). Språket endrer du på en hvilken som helst side på Facebook (helt i bunnen av siden), der du klikker på Norsk (bokmål) (eller hvilket språk du bruker) og endrer til English (US).

Last ned hele Facebook-profilen din


Dernest går du til account og account settings. På den første siden som kommer opp, finner du valget Download your information og blir da presentert med et skjermbilde som forklarer hva du nå kan gjøre.

Alt du gjør er å trykke på en grønn knapp, hvorpå du får beskjed om at det kan ta litt tid å samle all informasjon du har bidratt med, men at du får en epost når prosessen er ferdig. Dette vil naturligvis variere ut fra hvor mye informasjon du har lagret på kontoen din - i mitt tilfelle tok det halvannen time fra jeg trykket på knappen til jeg mottok eposten.

Din Facebook-profil

Hvor mange MB var din Facebook-profil på? (Avsluttet)
Over 500MB(28%)
Under 2MB(20%)
20-100MB(19%)
5-20MB(14%)
2-5 MB(10%)
100-500MB(9%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Når du mottar eposten, klikker du på lenka som følger med for å laste ned all informasjonen i .zip-format (eksempelvis var min på 3MB, men din kan godt være vesentlig større; spesielt hvis du har lastet opp video).

Etter at nedlastingen er ferdig, pakker du ut .zip-fila og åpner index.html i nettleseren din, som inneholder rent og pent formatterte veggpostinger, bilder, meldinger etc.

Les også: Facebook-knappen kan spionere på deg

Samleside:

Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer