Med 'Download Album'-knappen laster du ned alle bildene i full kvalitet, i én operasjon.
Med 'Download Album'-knappen laster du ned alle bildene i full kvalitet, i én operasjon.Vis mer

Last ned hele Facebook-album

Lynraskt og i full kvalitet.

Vi har tidligere fortalt deg hvordan du kan laste ned ett og ett bilde fra Facebook-album i full kvalitet, men hvis du har tenkt å laste ned mange, er ikke denne metoden særlig effektiv. Så hva gjør du da, hvis du har lagt ut mange bilder på Facebook og ønsker å sikkerhetskopiere dem, eller kanskje du vurderer å melde overgang til en konkurrent?

Da bør du sjekke ut PhotoLive. Dette er en gratis utvidelse til nettleseren Google Chrome som lar deg laste ned hele album i én operasjon, pakket i en zip-fil.

Nå utvidelsen er installert og du går inn i en av bildemappene dine, vil du se en ny knapp over bildene merket "Download Album":

Last ned hele Facebook-album


Når du klikker denne, blir du sendt til getphotolive.com:

Last ned hele Facebook-album


Sekunder senere får du spørsmål om hvor du vil lagre zip-filen, som inneholder alle bildene i full oppløsning og kvalitet:

Last ned hele Facebook-album


Det er også mulig å laste ned venners album, men for å få fram "Download Album"-knappen må du først trykke på "PhotoLive"-logoen ved siden av søkefeltet. Men husk å spørre om lov først, da:

Last ned hele Facebook-album


Kun Chrome - foreløpig

Foreløpig krever metoden at du bruker nettleseren Google Chrome, og at du ikke har aktivert Facebook-tilgang (HTTPS). Hvis du har aktivert dette, kan du midlertidig deaktivere mens du laster ned albumene. Dette gjør du ved å klikke Brukerkonto - Kontoinnstillinger - Sikkerhet - Sikker nettsurfing, og velge Deaktivert/Aktivert.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utviklerne av utvidelsen sier de jobber med å få løsningen til å fungere også for andre nettlesere. Du finner mer informasjon og kan laste ned og installere utvidelsen fra Getphotolive.com.

Les også: Facebooks hemmelige liste