Last ned HD-klipp fra Youtube

Dette enkle programmet fikser biffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes i dag en rekke løsninger for å laste ned videoklipp fra YouTube. En hovedgrunn for at mange ønsker å gjøre nettopp det, er å gjøre videoene tilgjengelig off-line, for eksempel på lommespilleren eller mobiltelefonen.

Vanligvis er standardkvaliteten kurant til slike formål (320 x 240 piksler), men stadig flere portable spillere får støtte for langt høyere kvalitet og oppløsning.

Ekte HD

Hvis du ser HD-symbolet under videoklippene, betyr det at en HD-versjon er tilgjengelig. Trykk på den for å vise videoen i HD-kvalitet.
Hvis du ser HD-symbolet under videoklippene, betyr det at en HD-versjon er tilgjengelig. Trykk på den for å vise videoen i HD-kvalitet. Vis mer


I det siste har det da også blitt mulig å legge ut videoklipp i langt bedre kvalitet på YouTube, med oppløsninger helt opp til 1280 x 720 piksler, bedre kjent som 720P HD-kvalitet, og med langt bedre lydkvalitet enn hva som var tilfelle tidligere.

Det er imidlertid ikke like enkelt å laste ned HD-klippene, med mindre man har et egnet verktøy til formålet.

Enkelt

Det er her det lille programmet YouTube Downloader HD kommer inn i bildet. Programmet lar deg laste ned videklipp i normalkvalitet (Flash), iPod-kompatibel MP4-format, og i de tilfellene HD-versjoner også foreligger, i h.264-format (som .avi-fil).

image: Last ned HD-klipp fra Youtube


Man kopierer bare lenkeadressen til videoklippet, og velger hvor på PCen man ønsker å lagre klippet. Deretter trykker du ganske enkelt på "Start", og resten går av seg selv.

Mer informasjon og nedlasting (2 MB) på denne siden.