Last ned alt du har søkt etter på Google

Lista er kanskje lengre enn du tror.

<strong>LAST NED ALT:</strong> Muligens har du søkt tusenvis av ganger på Google – nå kan du laste ned en fil med alt du har søkt etter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LAST NED ALT: Muligens har du søkt tusenvis av ganger på Google – nå kan du laste ned en fil med alt du har søkt etter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Google vet mye om deg er ingen hemmelighet. Bruker du deres tjenester, enten det dreier seg om søk, e-post, kart eller lignende, bruker de informasjonen du gir fra deg for å skreddersy sine annonser bedre, og for å tilpasse søkeresultatet.

Hent dataene

Google har lenge tilbudt brukerne muligheter for å laste ned data de selv har lagt fra seg, under siden de kaller Takeout.

Her kan du laste ned alle e-poster fra Gmail, bilder fra Google Foto, samtaler fra Google Hangouts, posisjonsloggen fra Google Maps og mer til.

Tidligere i år kom også muligheten til å laste ned søkehistorikken din, noe som tidligere kun var tilgjengelig på web.

Slik gjør du det

HER: Under verktøyknappen finner du last ned-valget.
HER: Under verktøyknappen finner du last ned-valget. Vis mer


Gå til Googles søkeloggside. Øverst til høyre finnes en knapp med et tannhjul på, og derfra velger du enkelt og greit «last ned».

Da spretter det opp et vindu som blant annet minner deg på at du ikke bør laste ned dette arkivet på en offentlig maskin – du trykker «opprett arkiv» for å starte prosessen.

Google samler så hele din søkehistorikk i en fil, og når den er klar for nedlasting, får du en epost med lenke til nedlastingen.

Merk også at du kan slette deler av søkehistorikken og surfeaktiviteten din. Mer informasjon finner du på Googles hjelpesider.

LES OGSÅ: Slik finner du ut hva Google vet om deg

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!