Låse Windows


Hei.

Jeg lurer bare på om det er en måte for meg å beskytte Windows fra å bli forandret av klåfingrede barn? Sønnen min har klart ved flere anledninger å forandre instillinger i windows, er det noe jeg kan gjøre med enkle grep?

mvh
Sindre

Datadoktoren svarer

Hei Sindre,

Det kommer jo helt an på din definisjon av "å låse". Hvis du faktisk snakker om å hindre tilgang til Windows generelt er det greieste å kreve passord for å logge seg på datamaskinen. Gjør du dette kan du også "hurtiglåse" Windows med windowstast-L dersom du går bort fra maskinen i noen minutter.

Hvis derimot poden pleier å bruke din datamaskin fritt kan du jo heller opprette en egen konto til ham, slik at han kan ha sine egne innstillinger. Bare pass på at han ikke får Administrator-rettigheter, slik at han ikke sletter DIN konto ved et uhell...

Andre alternativer går i stor grad ut på å ha mulighet til å "angre" forandringer. For eksempel kan du lage systemgjenopprettingspunkter titt og ofte, eller ghoste hele installasjonen før du lar ham slippe til. Det er dog verd å merke seg at det er en viss forskjell på de to alternativene, og pass på at du ikke overskriver dine nyeste filer i prosessen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar