Laptop HDMI til TV med DVI

Hei,
Jeg har et problem jeg føler ingen kan hjelpe meg med, så mitt siste alternativ er hos dere.

Jeg prøver å koble pcn min (som er helt ny, Dell Inspiron 1525) til en tvn min (som er litt gammel, Videoseven men en flatskjerm).

På PC-en min har jeg HDMI-utgang og på TV-en har jeg uttak som heter DVI-D IN og VGA IN. Hva slags kabel er det jeg skal ha? Prøvde hos Clas Ohlson, men der var det bare råtten kundeservice å få.. De fikk meg til å kjøpe en ledning som absolutt ikke passer, får bare lyden, og den skal puttes inn i SCART-inngangen. Denne ledningen er gul og den andre er svart, regner med at det er en S-video eller noe?

På forhånd sier jeg masse tusen takk!

Med vennlig hilsen

Kenneth

Datadoktoren svarer

Hei

Siden du har HDMI på PC-en og DVI på TV-en trenger du en overgang fra HDMI til DVI. Det har de på Clas Ohlson og alle andre butikker som selger denne type utstyr.

I HDMI-kabelen er det også digital lyd, men på DVI er det bare video, derfor må du koble lyden separat. I følge spesifikasjonene på Dells nettsider er det ingen separat digital lydutgang fra maskinen, men den har to hodetelefonuttak. Da trenger du en kabel med stereo minijack i den ene enden og to phonoplugger i den andre enden, som du plugger inn i TV-en. Denne kabelen får du samme sted du handler HDMI->DVI overgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar