<strong><B>MINI-NES:</strong> </B>Nintendo Classic Mini skal komme i november. Med 30 spill inkludert.  Foto: NINTENDO
MINI-NES: Nintendo Classic Mini skal komme i november. Med 30 spill inkludert. Foto: NINTENDO Vis mer

Lanserer Nintendo Classic Mini

Nintendos 8-bit-spill kommer tilbake i miniformat.

Publisert
Sist oppdatert

Interessen rundt gamle TV-spill er enorm. Også i Norge, hvor blant annet Retrospillmessen i Sandefjord samler tusenvis av retrospill-fantaster hvert år.

Og retrokonsollen over alle, spesielt her til lands, er 8-bit-klassiskeren Nintendo Entertainment System (NES).

Nintendo er fullt klar over dette, og skal nå cashe inn på interessen, med Nintendo Classic Mini.

LES OGSÅ: Har du også Chromecast? Bruk den til retrospill, da vel!

30 spill inkludert

Som navnet tilsier er dette en NES i miniformat. Konsollen fyller såvidt håndflaten din, men ser tilsynelatende ellers prikk lik ut originalen.

Denne gangen slipper du å sette inn spillkassetter, blåse på dem og sette dem tilbake igjen: Nintendo Classic Mini leveres med 30 NES-spill inkludert, ifølge informasjonen på nintendo.co.uk.

Spillene inkluderer klassikere som Metroid, Mega Man 2, Excitebike – og selvfølgelig alle de tre Super Mario Bros.-spillene.

<strong><B>BILLIG:</strong> </B>Nintendo Classic Mini skal koste omlag 500 kroner i USA. Norsk pris er foreløpig ukjent.  Foto: NINTENDO
BILLIG: Nintendo Classic Mini skal koste omlag 500 kroner i USA. Norsk pris er foreløpig ukjent. Foto: NINTENDO Vis merUSB og HDMI

Du slipper forresten å finne riktig kanal på TV-en din, også. Nintendo Classic Mini kobles til med HDMI, og får strøm fra en USB-kabel – akkurat selve strømadapteren må du visst kjøpe selv.

<strong><B>STOR INTERESSE:</strong> </b>Retrospillmessen i Sandefjord samler tusenvis av folk som elsker blant annet Nintendos gamle maskiner. Mange er nok klare for en miniversjon, også.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
STOR INTERESSE: Retrospillmessen i Sandefjord samler tusenvis av folk som elsker blant annet Nintendos gamle maskiner. Mange er nok klare for en miniversjon, også. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Kontrolleren er utsendemessig den samme som på det glade 80-tallet; den klassiske grå firkanten med de to røde knappene. Det følger med én; vil du spille med en venn må du punge ut for én til.

Med mindre du har en Classic Controller for Wii, da. De er støttet.

Norsk pris og lansering?

Sånn cirka nå er du trolig klar for å hive penger Nintendos vei. Men det må du vente med.

Lanseringsdatoen til Nintendo Classic Mini er satt til 11. november. Og prisen skal ifølge Polygon.com ligge på 60 dollar i USA; tilsvarende 500 norske kroner.

Men norsk pris og lansering er som kjent ofte en helt annen historie. Nintendos distributør i Norge har annonsert konsollen på sine Facebook-sider, hvor de forholder seg til den samme lanseringsdatoen. Men prisen skriver de foreløpig ikke noe om.

LES OGSÅ: Den bittelille PC-en Pandora er som skapt for retrospilling

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer