SNART STRØMMER DET PÅ: Apple-sjef Tim Cook skal avduke nye strømmetjenester i neste måned, ifølge flere medier. Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/NTB Scanpix
SNART STRØMMER DET PÅ: Apple-sjef Tim Cook skal avduke nye strømmetjenester i neste måned, ifølge flere medier. Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Apples TV-strømmetjeneste nærmer seg

- Lanserer Netflix-konkurrent 25. mars

En abonnementstjeneste for nyheter skal også være på trappene.

I flere år har det vært snakk om at Apple har hatt planer om å lansere en TV-strømmetjeneste for å ta opp kampen mot blant andre Netflix.

Nå melder både Buzzfeed News og Bloomberg at selskapet skal holde et såkalt «special event» den 25. mars der tjenesten vil bli avduket.

Hollywood-stjerner som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Jennifer Garner med regissør J. J Abrams er blant de celebre gjestene Apple har invitert til å delta på arrangementet, skriver Bloomberg, som siterer sine sedvanlige «kilder med kjennskap til planene».

En av Bloombergs skribenter er Mark Gurman, som i årevis har avslørt kommende Apple-planer med stor treffsikkerhet.

I begynnelsen av januar ble det kjent at iTunes blir tilgjengelig på TV-ene til en rekke store produsenter, som Samsung, Sony og LG. Da fikk ryktene om Apples strømmetjeneste virkelig bein å gå på.

Egenprodusert innhold

Bloomberg skriver videre at den kommende strømmetjenesten, som vil være en betaltjeneste, vil inneholde serier og filmer enten kjøpt eller finansiert av Apple.

- Selskapet har laget dusinvis av originale programmer, skriver Bloomberg.

Macworld har en fullstendig oversikt innholdet her.

Det vil mest sannsynlig bli integrert i Apples TV-app, som kommer forhåndsinstallert på iPhone, iPad og Apple TV.

Noe innhold vil tilbys gratis, men brukere vil kunne betale for å få tilgang til innhold fra andre leverandører, for eksempel fra Starz, slik det er mulig hos Amazons Prime-tjeneste.

Uenige om pengefordeling

Ifølge CNBC forventes CBS, som eier Showtime, og Viacom å tilby sitt inhold via Apples tjeneste, mens HBO kan komme til å bli med (de er fremdeles i samtaler, ifølge Reuters). Netflix og Hulu kommer ifølge CNBC til å glimre med sitt fravær, akkurat som hos Amazon.

The Verge skriver at Apple prøver å forhandle til seg en høyere andel av abonnementsinntektene, da store leverandører og strømmetjenester i noen tilfeller bare betaler dem 15 prosent,

- Apple sies å ville få dem opp igjen til 30 prosent - den samme andelen de tar fra de fleste andre apper det første året en abonnent betaler for seg, skriver The Verge.

Bloomberg mener å vite at Apples TV-strømmetjeneste lanseres til sommeren, men CNBC peker ut april eller tidlig mai som debuttidspunktet.

Kommer også med «Netflix for nyheter»

I tillegg til en TV-strømmetjeneste, skal også en ny abonnementstjeneste for nyheter være på trappene.

Ifølge Bloomberg News har Apple planer om å ta ti dollar i måneden for denne tjenesten, som vil være integrert i selskapets News-app, som fremdeles ikke er tilgjengelig i Norge.

For den prisen vil man kunne få tilgang til en mengde magasiner og publikasjoner.

I dag byr News-appen på et utvalg av de viktigste nyhetene plukket ut av Apples egne ansatte, i tillegg til at du kan abonnere på nyheter fra dine favorittmedier.