Kopier tekst, lagre som tekst direkte fra høyreklikk-menyen. Eller lagre som bilde, hvis det er grafikk du har på utklippstavlen.
Kopier tekst, lagre som tekst direkte fra høyreklikk-menyen. Eller lagre som bilde, hvis det er grafikk du har på utklippstavlen.Vis mer

Lagre utklippstavlen direkte til fil

Har du kopiert tekst eller bilder til utklippstavlen? Slik lagrer du det til en fil, uten bruk av eksterne programmer.

Utklippstavlen i Windows er en viktig funksjonalitet i operativsystemet, enten det er snakk om tekst fra dokumenter, skjermbilder eller bilder fra Internett.

Og hvis du for eksempel har brukt PRTSCR for å ta et skjermbilde, eller kopiert tekst fra en nettside, er det mest vanlig å lime dette inn i ett eller annet program - for så å lagre.

Slipper mellomleddet

Det er her PasteAsFile kommer inn i bildet - bokstavelig talt. Du kopierer tekst eller bilder som normalt, for eksempel med CTRL-C på tastaturet, og så kan du navigere til den mappen du ønsker for å lagre det du har kopiert.

Der høyreklikker du ganske enkelt på et ledig område, og velger "Paste as file". Avhengig av om det er tekst eller bilde det er snakk om, kan du lagre innholdet som tekstfil (TXT) eller bilde (PNG).

Lagre utklippstavlen direkte til fil


Og vips, så har du spart et mellomledd.

Noen begrensninger

Programmet har noen åpenbare begrensninger, blant annet når det gjelder formater. For hvis utklippstavlen inneholder både bilde og tekst, får du kun muligheten til å lagre selve teksten.

Men absolutt et morsomt og nyttig tillegg til Windows, som fungerer i Windows XP og nyere. Du kan laste det ned fra denne siden. Programmet er helt gratis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Gratisprogrammer