Lagre i nettskyen uten å laste ned først

Kjekk nettjeneste lar deg flytte filer direkte til Dropbox, OneDrive, Google Drive med flere.

<strong>NED OG OPP?</strong> Ikke med Save web files – da kan du overføre en fil på nettet direkte til en av skylagringstjeneste. Foto: JAKUB JIRSK / FOTOLIA / NTB Scanpix
NED OG OPP? Ikke med Save web files – da kan du overføre en fil på nettet direkte til en av skylagringstjeneste. Foto: JAKUB JIRSK / FOTOLIA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kanskje ikke det største problemet i hverdagen, men enkelte ganger kan det være seg at du får en lenke til en fil du vil laste ned. Om du så senere vil lagre den i nettskyen betyr det at du først må laste ned fila for så å laste den opp igjen.

Og det er jo strengt tatt litt tungvint.

URL rett til skylagring

Save web files er en kjekk nettjeneste i så måte. Den lar deg nemlig angi adressen til en fil på nettet, og deretter velge hvilken nettjeneste du vil lagre den på.

LES OGSÅ: Norsk nettjeneste mener de har verdens tryggeste nettlagring

Dernest starter overføringen – uten at den trenger å gå via din maskin eller mobile enhet. Dermed vil du som regel oppleve at dette går langt raskere enn den «manuelle» metoden.

Flere populære tjenester

ENKELT: Angi URL og hvilken tjeneste du vil flytte fila til. Resten går automatisk.
ENKELT: Angi URL og hvilken tjeneste du vil flytte fila til. Resten går automatisk. Vis mer


Tjenestene som støttes er Dropbox, OneDrive, Google Drive, Box.net, Evernote og FTP, om du har tilgang til en FTP-tjener på nettet.

Første gang du bruker tjenesten, logger du på med Google-kontoen din.

Dernest kan du koble inn de nevnte tjenestene første gang du vil bruke dem, via deres respektive autoriseringsfunksjoner, der du gir en tredjepart tilgang til å opprette filer. Tilgangen kan du fjerne senere om du vil – du sender altså ikke fra deg brukernavnet og passordet ditt.

Save web files fungerer for øvrig også fra mobile enheter.

LES OGSÅ: Slik får du alle nettfilene dine på samme sted

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!