<strong><strong>UKENTLIG SPILLELISTE:</strong></strong> Discover Weekly er Spotifys ukentlige skreddersydde spilleliste til hver bruker. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
UKENTLIG SPILLELISTE: Discover Weekly er Spotifys ukentlige skreddersydde spilleliste til hver bruker. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Lagre «Discover Weekly» automatisk

Lei av at anbefalingene forsvinner hver uke?

Publisert
Sist oppdatert

I sommer lanserte Spotify en funksjon mange har satt pris på: Discover Weekly – en personlig spilleliste til hver bruker med 30 sanger Spotify tror man vil like.

For å lage denne spillelisten vektlegger Spotify musikken du har hørt på mye på i det siste, og finner ut hvilke sanger andre brukere har i spillelister sammen med sangene du hører mye på, og som du samtidig ikke har hørt på tidligere.

Discover Weekly-spillelisten oppdateres hver mandag med 30 nye sanger, men muligens har du irritert deg over at du aldri rakk å arkivere en av sangene fra forrige uke før de gamle sangene er blitt erstattet med nye.

LES OGSÅ: 13 kjekke Spotify-triks

Automatisk lagring med Smarter Playlists

Vi har tidligere skrevet om Smarter Playlists. Dette er en nettjeneste som er laget av Paul Lamere, utviklingsdirektør hos Echo Nest; musikkdatabasen som Spotify kjøpte opp for snaue to år siden.

Siden vi skrev om tjenesten, har det kommet flere nye funksjoner – blant annet muligheten til å sette opp en tidsplan for når de ulike «programmene» skal kjøre. Dermed er det ganske lett å lage en funksjon for å kopiere Discover Weeky-spillelisten hver uke.

Slik gjør du det

Her er oppskriften på hvordan du lagrer Discover Weekly-listen hver uke slik at du senere kan finne tilbake til gamle anbefalinger:

1. Pek nettleseren din til Smarter Playlists og trykk på den store, grønne «Login to get started»-knappen.

Lagre «Discover Weekly» automatisk

Dette vil ta deg til Spotifys nettside der du eventuelt må logge inn først, før du godtar at Smarter Playlists får tilgang til brukerkontoen din.

2. Dernest vises siden med dine programmer. Her vil vi lage et nytt, så vi trykker på «New program»-knappen:

Lagre «Discover Weekly» automatisk

3. Gi programmet et fornuftig navn (og eventuell beskrivelse) på toppen ved å klikke på titlene og redigere dem. Deretter trykker du på Playlist i venstre marg:

Lagre «Discover Weekly» automatisk

4. Nå trenger vi URI-en til din Discover Weekly-spilleliste. Den finner du ved å høyreklikke på spillelisten i Spotify og velge «Copy Spotify URI»:

Lagre «Discover Weekly» automatisk

5. Med URI-en til spillelisten i utklippstavlen kan du nå dobbelklikke på spillelisten som le lagt på «bordet» i punkt 3. Gi den navnet Discover Weekly og lim inn URI-en i URI-feltet.

Lagre «Discover Weekly» automatisk

Trykk på på «save»-knappen

6. Åpne så «Filters»-menyen i venstre marg ved å trykke på den og bla deg ned til «save to New Playlist». Legg den på bordet ved å trykke på den:

Lagre «Discover Weekly» automatisk

7. Dobbeltklikk nå på Save to new playlist-boksen og velg hva den nye spillelista skal hete. For vår del har vi fortsatt valgt Discover Weekly og så har vi satt på dato som suffix-type. Dette gjør at de nye spillelistene også får med datoen for kjøringen i tittelen:

Lagre «Discover Weekly» automatisk

Igjen trykker vi save.

8. Programmet du har laget nå leser enkelt og greit inn sangene fra Discover Weekly-spillelisten og lagrer dem som en ny spilleliste, som også inneholder datoen på når programmet kjøres.

La oss prøvekjøre – vi trykker en gang på «Save to new playlist»-boksen slik at den blir grønn og trykker så på avspillingsknappen på toppen:

Lagre «Discover Weekly» automatisk

Under «Tracks» øverst vil du nå se 30, som indikerer at 30 sanger ble lest inn. Dersom du har Spotify-programmet åpent, vil du se at du nå har fått en ny spilleliste kalt «Discover Weekly (dato)» dersom du har brukt samme navngiving som oss.

9. Nå vil vi gjøre det slik at programmet kjøres en gang i uka. Lagre det ved å trykke på lagre-ikonet ved siden av play-knappen og gå deretter til «Programs» øverst til venstre i vinduet avbildet over. Der listes dine programmer ut, som sannsynligvis bare er det ene vi nettopp lagde.

Dernest trykker vi på schedule-knappen, i form av en klokke:

Lagre «Discover Weekly» automatisk

Sett opp ukentlig kjøring

10. Nå kan du sette opp når og hvor ofte dette programmet skal kjøres. Siden Discover Weekly-spillelisten oppdateres ukentlig velger vi «Every Week», og så kan man angi hvor mange ganger den skal kjøre. Beklageligvis går det ikke er å velge uendelig, men 100 er maks. Med andre ord er du nødt til å huske på dette om et par år igjen.

Lagre «Discover Weekly» automatisk

Du kan også velge når den skal kjøre første gang. Hvis du prøvekjørte den over, kan det være greit å sette startdatoen et sted etter neste mandag morgen siden du allerede har arkivert denne ukens spilleliste.

Trikset kan du selvsagt gjenta for andre spillelister om du abonnerer på noen som oppdateres jevnlig, som New Music Friday eller lignende.

Du kan for øvrig gjøre ganske mye med denne tjenesten – se et eksempel i vår opprinnelige sak om Smarter Playlists.

LES OGSÅ: MagicPlaylist trenger bare én sang

Bonustips til slutt:
Dersom du ikke trenger en separat spilleliste for hver uke, kan du enkelt dytte alle Discover Weekly-anbefalingene inn i et arkiv ved å bruke følgende IFTTT-oppskrift:

IFTTT Recipe: Discover Weekly Archive connects spotify to spotify

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer