Lagertømming hos Apple

Om kort tid er det Macworld i San Francisco, og nye produkter skal lanseres. De siste prisendringene hos Apple tyder i hvert fall på dette, for her er det snakk om store priskutt.

Apple sliter fremdeles med Megahertz-komplekser, de ligger nå helt nede på en tredjedel av det Intel leverer. Som kjent betyr ikke klokkefrekvens all verden, men når det er snakk om 500 mot 1500 blir det likevel vanskelig å holde hodet hevet.

De gamle skal ut

Første nyttårsdag satte Apple ned prisene på de dyreste modellene - 500 MHz server og 500 MHz med DVD-RAM - med over 1.000 dollar, mens prisene på de minste modellene, som 450 MHz Cube og 400 MHz G4, har blitt satt ned med 300 dollar.

På de nedsatte modellene kan du ikke endre konfigurasjonen - de kan bare kjøpes med den oppgitte mengden minne osv.

Prisreduksjonen er en sterk indikasjon på at det er snakk om en kraftig lagertømming, for å gi en åpning for nye produkter som snart skal lanseres.

Hva bringer Macworld?

Som vanlig holder Apple kortene tett til kroppen når det gjelder nye produkter, men ryktene går.
Først og fremst er det snakk om at grafikkdelen i neste generasjon Mac'er blir drevet av nVidia GeForce i stedet for brikker fra ATI. Bare dette vil gi en langt bedre ytelse, ikke minst for spill.
Når det gjelder klokkefrekvens sier noen av ryktene at det dukker opp nye maskiner som kjører med G4-prosessorer på 650 MHz, i konfigurasjoner både med enkle og doble prosessorer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel er det usikkert om Motorola vil være i stand til å levere disse nye prosessorene i tilstrekkelig volum.

Neste generasjon G4-prosessor "V'Ger" skal - i følge andre rykter - muligens være klar for volumproduksjon i løpet av de nærmeste månedene, mens andre hevder at dette ikke vil skje før i juni. Det meste spennende med denne prosessoren er at den har doble AltiVec-enheter innebygget, som vil gi store gevinster for de programmene som er optimalisert for dette. Her har utviklermiljøet for ledende Mac-programmer vært raskere ute enn tilsvarende for Intels prosessorarkitektur.

Etter dette står enda en ny G4-generasjon på trappene, som skal kunne være klar om et års tid. Denne vil kjøre på 1 GHz og bli tilgjengelig i Mac'er med opptil fire prosessorer.

Vi kommer tilbake med oppdateringer av disse sakene i dagene som kommer; Macworld starter allerede 9. januar.