Lage min egen ekstern harddisk?

Spørsmål:

Hei,

Jeg vil gjerne lage den ene interne harddisken min om til en ekstern harddisk til f.eks backup. Og lurer dermed på hva man bør gjøre for å få dette gjort, hva man eventuelt bør installere av programvare og hva slags kabinett man bør anskaffe seg.

I mitt tilfelle er harddisken en Western Digital WD1200JB

Datadoktoren svarer:

Hei,

Det meste effektive vi har testet er et kabinett med eSATA-tilkobling til PCen. Det er nesten like raskt som intern montering og direkte kobling til hovedkortet. Testen finner du her.

Hvis dette ikke passer til disken din, er det nest beste alternativet et kabinett som kobles til PCen med FireWire, hvis du ikke har dette på PCen står vi igjen med USB 2.0. Slike kabinetter finner du i nettbutikkene for noen få hundrelapper, og monteringen er enkel, du finner et eksempel i denne artikkelen.

For generell bruk trenger du ikke installere noe som helst, det er bare å koble til den eksterne disken så dukker den opp i utforskeren som egen stasjon.

Når det gjelder backup finnes det svært mange løsninger. For systemgjennoppretting har vi nylig testet TrueImage, vår kollega Fotodoktoren har også skrevet om backup i denne artikkelen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Artikkelen fortsetter under annonsen

[Ugjyldig objekt (debatt)]