Lag hemmelige PDF-dokumenter

Redd for at dokumentene skal havne på avveie? Da kan du passordbeskytte dem enkelt ved hjelp av Doro PDF Writer.

Med Doro PDF Writer behøver du ikke å engste deg for at uvedkommende får tilgang til dokumenter som ikke vedgår dem.
Med Doro PDF Writer behøver du ikke å engste deg for at uvedkommende får tilgang til dokumenter som ikke vedgår dem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har dokumenter liggende på PC-en som i beste fall er kjedelig om kommer på avveie. Det kan for eksempel være ymse personlige saker, registreringsdata, produktnøkler, kontonumre og annet sensitivt materiale (jada, vi kan vel være enig i at det ikke er helt bra).

Samtidig bruker flere og flere av oss bærbar PC, som er et langt mer yndet tyveriobjekt enn den gamle stasjonære traveren som støver under pulten. Dermed er sjansene også større for at disse tingene på ett eller annet tidspunkt havner i gale hender.

Man kan selvfølgelig kryptere harddisken, partisjoner eller mapper, og vi har beskrevet hvordan du gjør det i en rekke artikler her på DinSide gjennom årene. Jeg har samlet noen av de viktigste nederst i denne artikkelen.

For mange av oss, undertegnede inkludert, er det imidlertid lite av det som ligger på harddisken jeg tror tyver vil ha den minste interesse av å få tilgang til. Da kan det være en god idé å passordbeskytte det lille man har av sensitive dokumenter på en kjapp og effektiv måte.

Virtuell skriver

Det er her Doro PDF Writer kommer inn i bildet. Du tar ganske enkelt dokumentet, bildet eller hva du enn måtte ønske å passordbeskytte, trykker på utskriftsknappen og velger den virtuelle Doro-skriveren. Deretter blir du møtt av en dialogboks som stiller noen spørsmål om dokumentet ditt, inkludert spørsmål om du vil kryptere dokumentet (128 bits) og passordbeskytte det.

Når du har funnet et vettugt passord og satt eventuelle andre begrensninger (du kan for eksempel begrense tilgangen til å kopiere tekst og skrive ut dokumentet) er det bare å trykke på "Skriv ut", og dokumentet lagres med det navnet og på stedet du angav.

Når dokumentet forsøkes åpnet i PDF-leseren, blir man møtt med spørsmål om passord. Svarer man galt, stenges dokumentet.
Når dokumentet forsøkes åpnet i PDF-leseren, blir man møtt med spørsmål om passord. Svarer man galt, stenges dokumentet. Vis mer


Samme metode er jo også genial dersom du skal sende fra deg dokumenter med innhold som kun du og mottakeren skal ha tilgang til (men pass på å overlevere passordet muntlig, da).

Men du trenger strengt tatt ikke å angi passord, Doro PDF Writer er også ypperlig for å lage helt vanlige, åpne PDF-filer.

Programmet er for øvrig gratis. Du finner mer informasjon og kan laste det ned fra denne siden.

Les også: Styr unna disse sikkerhetsprogrammene

Nyttige saker om kryptering:
Kryptér harddisken
Kryptér minnepluggen
Kryptér viktige filer
Kryptér og skjul dokumenter på PC-en din

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer