Lag flotte lysbildeshow

Enkel og delikat nettjeneste.

Velg bilder, velg musikk, lag tekster til hvert bilde og send til venner.

Så enkelt er PhotoPeach.

Det er alltid morsomt å vise frem bildene sine, og mange velger å laste opp en håndfull bilder fra ferieturen sin for å dele med venner og kjente på nettet. De fleste løsninger er imidlertid litt begrenset - de fleste viser bare miniatyrbilder du kan klikke på for å se et større bilde, men mangler den ekstra touchen som gjør det hele litt mer personlig.

PhotoPeach kombinerer flere elementer. Tjenesten er helt gratis å bruke, og når du er registrert, kan du opprette din første story. Litt av tanken er nemlig at du oppretter et lysbildeshow som forteller en historie; både med musikk og beskrivelse av bildene.

Du kan velge om du vil laste opp bilder lokalt fra din egen PC, eller bruke bilder du har lastet opp på Facebook, Flickr eller Picasaweb. I de tre siste tilfellene blir du videresendt til innloggingssiden for den respektive tjenesten, der du må bekrefte at det er greit at PhotoPeach får tilgang til bildene dine.

Vi prøvde varianten der man laster opp bilder fra egen maskin, og via et javaprogram kan du da bla frem til bildene dine og huke av hvilke du vil laste opp:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lag flotte lysbildeshow


Når du så har valgt bilder, trykker du på "send". Deretter skaleres bildene dine til egnet størrelse før de lastes opp til PhotoPeach. Dermed tar det heller ikke så veldig lang tid å laste dem opp, og det spiller ingen rolle hvor store bildene er i utgangspunktet.

På den neste siden kan du så redigere rekkefølgen de skal vises på, og når du er fornøyd går du til den siste siden der du angir hva lysbildeshowet skal hete og hva slags musikk du vil bruke. Det briljante her er at PhotoPeach lar deg velge lyden fra et hvilket som helst YouTube-klipp. Du kan velge en av de ferdigdefinerte, eller foreta et YouTube-søk for å finne klippet med lyden du ønsker:

Lag flotte lysbildeshow


Når du så går til neste side, begynner lysbildeshowet ditt. Mens det spiller kan du legge inn kommentarer, og når du trykker i kommentarfeltet, pauses visningen slik at du rekker å skrive. Når du er ferdig kan du sende lenka til venner, poste det på Facebook, eller embedde på en hvilken som helst nettside slik vi har gjort under. Du kan også bestemme om lysbildeshowet skal være synlig for alle, ulistet (slik at folk må vite adressen) eller om det bare er tilgjengelig for de du inviterer.

Vi testet tjenesten og lastet opp en håndfull bilder som vi tok da vi besøkte Istanbul høsten 2007. Resultatet kan du se her, og du kan også legge inn kommentar når filmen er ferdig - kommentarene dukker så opp til slutt i filmen:Du kan også gå til denne siden der du også kan se lysbildeshowet i fullskjermvisning.

(Artikkelen er bearbeidet og republisert i forbindelse med påsken 2010)

Sjekk også ut Animoto - nettets tøffeste fotoalbum

Og hvis du ble lysten på Istanbul:
Storbyguide: Istanbul
Våre artikler om Istanbul