Lag et Hotmail-alias

Microsoft lar deg lage inntil fem epost-aliaser årlig til din Hotmail-konto.

Et såkalt epost-alias er en alternativ epost-adresse som leder til samme innboks som en annen, eksisterende adresse. Microsoft har nå åpnet for at du kan opprette og knytte inntil 5 epost-aliaser årlig til din Hotmail-konto, og maks 15 alias totalt.

Hvorfor?

Det er mange grunner til å opprette et alias. En av dem kan være at du har en epostadresse som består av navnet ditt, og ønsker i noen sammenhenger å være mer anonym, uten å måtte ha en egen epostkonto til formålet.

En annen grunn kan være at du ønsker aliaser til forskjellig bruk, for eksempel en til privat og en i jobbsammenheng. Med alias kan du bruke én og samme epost-konto, og eventuelt sortere epostene automatisk i mapper basert på hvilken adresse de ble send til. Nok en gang uten behov for å ha flere enn én epost-konto.

For å opprette et Hotmail-alias skal du klikke denne lenken. Du vil sannsynligvis få spørsmål om ditt brukernavn og passord. Når det er tastet inn, er det bare å legge inn ønsket alias. Du kan velge mellom domene-navnenen hotmail.com, hotmail.no og live.no.

Lag et Hotmail-alias


Når ditt nye alias er godtatt, vil du få spørsmål om hvilken mappe du vil at epost sendt til denne adressen skal havne:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lag et Hotmail-alias


Les også: Slik sikrer du Hotmail-kontoen din

Her finner du flere Slik gjør du det-artikler


Har du tips til temaer vi kan ta opp i Slik gjør du det-spalten? Send oss en epost!