<b>ØNSKELISTE I SKYEN:</b> Kjære nissen, hvis du lurer på hva jeg ønsker meg i år, vil jeg gjerne dele dette Google-dokumentet med deg. Send meg epostadressen din, er du snill. Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANG
ØNSKELISTE I SKYEN: Kjære nissen, hvis du lurer på hva jeg ønsker meg i år, vil jeg gjerne dele dette Google-dokumentet med deg. Send meg epostadressen din, er du snill. Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANGVis mer

Lag en privat ønskeliste med Google Docs

Så kan hele familien enkelt se hva du ønsker deg til jul.

I disse dager er det mange som får spørsmål om å sette opp en ønskeliste til jul.

Det er mange måter å gjøre det på, min personlige favoritt er å bruke Googles nettbaserte kontorapplikasjoner, Google Docs.

Da slipper jeg å måtte sende ut ønskene til familier og venner ved hver eneste anledning, og så kan jeg også legge til nye ønsker hele tiden, slik at den alltid er oppdatert.

Slik går du frem

Gå til docs.google.com i nettleseren og opprett et nytt dokument. Jeg bruker selv regneark, men du kan like gjerne opprette et vanlig tekstdokument.

Velger du regneark, kan du opprette felter for hva du ønsker deg, pris, hvor det kan kjøpes, URL og eventuelt annen viktig informasjon.

Lag en privat ønskeliste med Google Docs


Når du er ferdig med å sette opp listen, deler du regnearket med de som måtte ha behov for å vite ønskene dine.

PS: Mottakerne må ikke ha Google-konto for å få tilgang. Du kan endre delingsinnstillinger fra "Privat" til "Alle med linken", så holder det å sende adressen du får opp i feltet "Link for deling" - som du ser under.

Lag en privat ønskeliste med Google Docs


Så kan du naturligvis bare fjerne ønskene etter hvert som du får den, og fortsette å bruken samme ønskelisten til bursdager og andre merkedager.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobil ønskeliste

Noe annet kjekt med å bruke Google Docs er ikke bare at du kan holde ønskelisten oppdatert til enhver tid for alle, men også at de du har delt det med, kan få tilgang til det fra mobilen.

Så slipper de å måtte skrive ut ønskelisten før de drar på handletur, de kan bare dra frem telefonen i stedet. Så sparer du miljøet litt også.

Hva gjør du?

Min metode er ikke spesielt avansert, men det funker utrolig bra. Gjør du noe lignende? Del gjerne dine tips i kommentarfeltet nedenfor!