Lag en font av håndskriften din

...og det helt gratis!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For over to år siden skrev vi om Fontifier, som lot deg lage en skrifttype av din egen håndskrift; vel og merke mot betaling.

Les også: 20 fantatsiske fonter med Æ, Ø og Å!

I samme gate finner vi dagens godbit, YourFonts. Den åpenbare fordelen i forhold til Fontifier er at YourFonts er helt gratis å bruke.

Fremgangsmåten er den samme - du laster ned en mal, skriver den ut og begynner å fylle inn dine egne bokstaver.

Kjekt er det også at YourFonts har med en rekke ekstra tegn, og du kan også få med signaturen din hvis du ønsker det. De norske tegnene er også på plass (på ark nummer to), og du velger selv ut hvilke bokstaver du ønsker å fylle ut - fonten som genereres inneholder bare tegnene du har valgt å ta med.

Malen ser typisk slik ut:

image: Lag en font av håndskriften din


Når du så har fylt ut malen, må du scanne den inn. Deretter laster du opp den scannede utgaven til YourFonts.com. I skrivende stund er tjenesten såpass overbelastet at opplastingen er blitt midlertidig deaktivert, men er du på pletten i morgen tidlig, sover amerikanerne og da bør sjansene være gode.

Etter at YourFonts har prosessert bildene du lastet opp, får du en helt vanlig TrueType-font tilbake som du kan bruke til det du måtte ønske; i Word, Photoshop eller hva det måtte være.

URL: http://www.yourfonts.com/

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!