Lag DVD-er av videofilene dine

Ikke alle vil ha videofiler på harddisken. Slik lager du en DVD av dem, kjapt og enkelt.

Selv om de fleste DVD-spillere kan spille av videofiler brent til plate uten problemer, kan det være mange årsaker til å lage "ekte" DVD-filmer av disse videofilene. For det første er du da sikret avspilling på alle DVD-spillere, for det andre vil du kunne bruke DVD-navigasjon med menyer og lignende.

Og for det tredje finnes det et verktøy til formålet som er helt gratis, og meget brukervennlig.

Les også: Slik legger du DVD-ene på harddisken.

Støtter det meste

Vi sikter til DVD Flick, et glimrende konverteringsprogram basert på åpen kildekode, som tar haugevis av videoformater (45 filformater og 50 kodeker), og gjør dem om til DVD-filer.

Du kan legge til egne undertekster, lage egne menyer, og til slutt kan du brenne platen. Alt gjennom et enkelt og oversiktlig grensesnitt.

Og synes du det er vrient, følger det med en innebygd trinn-for-trinn guide på norsk.

Selve konverteringen og brenningen kan ta litt tid, men da kan du slå ihjel tiden med det innebygde Tetris-spillet - for eksempel.
Selve konverteringen og brenningen kan ta litt tid, men da kan du slå ihjel tiden med det innebygde Tetris-spillet - for eksempel. Vis mer


Programmet er ikke spesielt ressurskrevende, men du må ha Windows 2000 eller nyere for å kunne bruke det. Husk for øvrig at jo raskere PC-er du har, jo raskere går også konverteringsjobben.

Nedlastingen er på 13 MB, og den finner du her.