Lag din egen Windows-CD

TIPS: Å installere Windows med alle oppdateringer, drivere og personlige innstillinger kan være en tålmodighetsprøve. Det er her XP-iso-builder kommer inn i bildet.

Det snakkes stadig om at Windows XP er et gammelt operativsystem. Det ble tross alt lansert i 2001, og 5 år er lenge i denne bransjen. I praksis er derimot Windows XP anno 2001 og Windows XP anno 2006 to svært forskjellige ting. Spesielt med Service Pack II for et par år tilbake, med en rekke nye funksjoner og bedre sikkerhet, forandret XP karakter - selv om det på utsiden ser relativt uforandret ut.

Å installere Windows XP på ny kan være en tålmodighetsprøve. For selv om selve installasjonen skulle ta en knapp halvtime, følger alle oppdateringene, driverne for nettopp din PC, samt alle spesialtilpasningene i tillegg. Det tar tid, og krever en masse inputs fra deg.

Aldri flere spørsmål

Det er her XP-iso-builder fra det tyske magasinet WinFuture kommer inn i bildet.

Lag din egen Windows-CD


Programmet lar deg ikke bare lage en oppdatert installasjons-CD med alle service-pakkene og patchene, men lager i tillegg en komplett installasjonspakke bestående av din produktnøkkel, maskinvarespesifikke drivere, personlige tilpasninger og tilleggsprogrammer. Resultatet kan bli at du kan sette i gang nyinstallasjon av Windows uten at du behøver å løfte en finger.

Dette er ikke minst nyttig for IT-ansvarlige og andre som har bedre ting å finne på enn å gjøre all denne jobben manuelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan til og med velge plassering av for eksempel "Mine dokumenter" og andre spesialmapper. Hvis PCen din kom uten installasjons-CD, men med en gjenopprettings-CD, skal programmet i følge utviklerne være i stand til å hente de nødvendige filene som behøves for å lage en "ekte" installasjons-CD.

Ved hjelp av XP-iso-builder kan du også "tweake" operativsystemet og endre en rekke standardverdier.
Ved hjelp av XP-iso-builder kan du også "tweake" operativsystemet og endre en rekke standardverdier. Vis mer


Gratis

Programmet kan lastes ned fra denne siden, og veier bare 1,5 MB. I tillegg trenger du Windows-CDen. Du kan velge tysk eller engelsk språkdrakt, men programmet skal også fungere med norsk versjon av Windows XP. Også Windows 2000 og Server 2003 er støttet.