Lag din egen musikk-server

Sockso gjør det enkelt for deg.

Har du en stor musikksamling som du ønsker å gjøre tilgjengelig på Internett, og som kan spilles av hvor som helst? Da bør du lese videre, for det er nettopp det Sockso kan hjelpe deg med.

Sockso er et lite serverprogram som installeres på datamaskinen. Programmet består av et administrasjonskonsoll, samt en liten, enkel web- og streamingserver som inneholder alt man trenger når man besøker musikksamlingen på nettet. Både Windows-, Linux- og Mac-versjoner av Sockso er tilgjengelig i skrivende stund.

Enkelt

Administrasjonskonsollen er enkelt oppbygd, og lar deg administrere hvilke mapper som inneholder musikken som du vil dele på Internett:


En rekke forskjellige lydformater støttes, inkludert MP3, Flac, WMA og Ogg Vorbis. Hvis filene dine er store, og du ønsker å begrense båndbredden, kan du be Sockso om å konvertere musikken til et egnet format med lavere bitrate når den streames.

Du kan dessuten opprette brukere, passord og definere rettigheter i administrasjonskonsollen:


Du kan for eksempel bestemme hvorvidt brukerne skal kunne laste ned musikken eller bare streame den, og om de skal få muligheten til å laste opp ny musikk til serveren.

Må åpne port i brannmuren

I administrasjonskonsollen finner du også IP-adressen som brukerne må taste inn i nettleseren for å få tilgang til musikken. Sockso bruker port 4444, og denne må åpnes dersom du sitter bak en brannmur. I vår ruter fra Netgear var dette svært enkelt å konfigurere:


I bruk

Som bruker blir man møtt med innloggingsboks:


Deretter kommer man til hovedvinduet, som byr på oversikt over siste spilte album, spor, søk og mye mer:


Øverst til høyre kan du velge hvilken avspiller som skal brukes. Her finner du flere Flash-alternativer, og du kan også bruke Windows Media Player, iTunes eller andre medieavspillere du måtte ha installert på datamaskinen:


Flash-spilleren som brukes som standard, ser slik ut:


Vi opplevde noen små inkompatibilitetsproblemer med Internet Explorer 8, men i Firefox 3.6 virket løsningen 100%.

Åpen kildekode

Sockso er basert på åpen kildekode, og finnes i versjoner for Mac, Windows og Linux. Du finner mer informasjon og kan laste ned musikkserveren fra denne siden.