Skriv en melding til finneren på startskjermen. Da blir det enkelt å gi deg tilbake telefonen. Du kan enten bruke en app til formålet, eller du kan lage en bakgrunn helt selv, slik vi har gjort her. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Skriv en melding til finneren på startskjermen. Da blir det enkelt å gi deg tilbake telefonen. Du kan enten bruke en app til formålet, eller du kan lage en bakgrunn helt selv, slik vi har gjort her. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon

Dette trikset gjør det enkelt for finneren å levere tilbake telefonen.

Det fokuseres mye på sikkerhet på mobiltelefoner for tiden, og det er ikke uten grunn. Smartmobilenes inntog gjør at vi lagrer stadig mer informasjon på telefon, som eposter, surfehistorikk med lagrede passord, detaljerte kalendre og kontaktregistre osv.

Og det er definitivt viktig å ha en bevisst holdning til dette, og aldri la sensitiv bedriftsinformasjon og lignende bli liggende lenger enn høyst nødvendig. Gjør deg kjent med funksjoner som allerede ligger i telefonen, for eksempel har de fleste telefoner mulighet for tastelås med kode og tilhørende datasletting hvis man taster feil kode flere ganger. Man kan også laste ned sikkerhets-app-er av diverse slag. I tillegg gjelder det å bruke sunn fornuft. Ha telefonen på deg så langt er mulig, og gå aldri fra telefonen på kontorpulten, i bilen eller andre steder der folk passerer.

Det er imidlertid (og heldigvis) langt flere ærlige personer enn kjeltringer i dette landet. Spør deg selv: Hvis du fant en dyr mobiltelefon, og du lett kunne finne ut hvem det var som eide den, så ville du levert den tilbake, ikke sant?

Men så var det dette med å finne eieren da. Hvis du har aktivert tastelås med kode er det ikke bare bare å finne ut hvem det er som eier telefonen som har kommet på avveie. Det er her vårt tips kommer inn i bildet, nemlig å lage et bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I eksempelet vårt har vi tatt utgangspunkt i iPhone, men dette skal være mulig å få til på nær sagt alle smarttelefoner.

Sikre iPhone med kode først

Du vil sikkert ikke at hvem som helst skal kunne gå inn i telefonen din uten din tillatelse. Aktiver kodelås med det samme. Dette gjør du ved å velge Innstillinger - Generelt - Kodelås på. Velg en firesifret kode som du kommer til å huske:

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon


Last ned app-en If Found

Dette er bare én av mange app-er som hjelper deg med å lage bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon. Det er gratis og enkelt. Programmet finnes også i en betalversjon (If Found +) som gir deg langt flere muligheter, blant annet kan du legge tekst på bilder du allerede har liggende på telefonen. Du kan også lage bakgrunn selv, helt gratis

Du finner If Found enklest ved å søke etter den i App Store:

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon


Start applikasjonen, og følg anvisningen på skjermen:

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon


Fyll ut feltene med din kontaktinformasjon, og trykk på Save Wallpaper. Du vil nå få følgende melding:

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon


Gå inn på Innstillinger på telefonen, bakgrunn, og velg bakgrunnsbildet fra "Kamerarull":

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon


Når du har valgt bildet må du tilpasse det slik at det passer mellom øvre og nedre linje på skjermen:

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon


Nå skal du velge å bruke bildet på låst-skjermen:

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon


Dett var dett! Neste gang tastelåsen aktiveres vil du bli møtt av denne skjermen dersom du prøver å bruke telefonen:

Lag bakgrunnsbilde med kontaktinformasjon


Synes du det ble for kjedelig? Lag din egen fargerike låst skjerm-bakgrunn