Lag «3D»-animasjon av et bilde

Depthy lager morsom 3D-effekt av bilder tatt med Google-kameraet.

<strong><strong>IKKE HELT 3D HER:</strong></strong> &#8230;men sjekk ut den animerte versjonen lenger ned i artikkelen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE HELT 3D HER: …men sjekk ut den animerte versjonen lenger ned i artikkelen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Googles kameraapp tidligere var forbeholdt Nexus-enheter, ble den tidligere i år gjort tilgjengelig i Google Play-butikken slik at alle kan laste den ned gratis til sin Android-telefon.

Dog er den kun forbeholdt enheter som kjører versjon 4.4 og oppover, så for å få til dagens triks, trenger du med andre ord en relativt ny Android-telefon.

Les også: Slik fjerner du enkelt bakgrunnen på bilder

Bruker «soft fokus»-funksjonen

Nå til dags ser det ut til at mange telefonprodusenter er opptatte av muligheten til å få uskarpe bakgrunner med mobilkameraet. Det tok fart da HTC lanserte sin One M8, som ved hjelp av et ekstra kamera måler dybden i bildet, slik at bildene deretter kan deretter få en overdrevet uskarphet i dybden som man tidligere kun fikk med større brennvidder og blenderåpninger.

<strong><B>OVERDREVET:</strong></B> Med Googles kameraapp kan du sveipe fingeren inn fra siden og velge «soft focus» for å få en overdrevet uskarp bakgrunn på bildene.
OVERDREVET: Med Googles kameraapp kan du sveipe fingeren inn fra siden og velge «soft focus» for å få en overdrevet uskarp bakgrunn på bildene. Vis mer


Kameraappen fra Google (Google Play, gratis) har også en slik funksjon, som du finner på venstre side av skjermen om du sveiper fingeren mot høyre.

Når denne er aktiv, tar du først et bilde på vanlig måte. Deretter roterer du telefonen lett nedover mens du løfter den – mens du fortsatt prøver å holde motivet på samme plass.

Gjør du det riktig, får du se en liten avhukning før bildet prosesseres av telefonen. Sveip fra høyre for å se bildet og vent på at prosesseringen blir ferdig.

Dernest kan du trykke på det samme soft fokus-ikonet på den nederste linja og dra i bryteren for ønsket effekt.

Under ser du et eksempel på hvordan denne funksjonen virker i praksis:

Les også: En ny måte å ta selfies på

<strong><B>DYBDE:</strong></B> Eksempel på bilde der vi har brukt soft fokus-effekten for å øke uskarpheten i dybden.
DYBDE: Eksempel på bilde der vi har brukt soft fokus-effekten for å øke uskarpheten i dybden. Vis mer


Lager dybdeinformasjon

Den lille bevegelsen du gjør etter at bildet er tatt, gjør at det også lagres dybdeinformasjon i bildet, og dette baker Google inn i selve bildefilen, slik at du senere kan manipulere graden av uskarphet.

<strong><B>ANIMERT:</strong></B> Depthy lager en animert utgave av bildet du har tatt med soft focus-funksjonen. Du kan selv velge kamerabevegelse, varighet og så videre.
ANIMERT: Depthy lager en animert utgave av bildet du har tatt med soft focus-funksjonen. Du kan selv velge kamerabevegelse, varighet og så videre. Vis mer


Det er her nettjenesten Depthy kommer inn i bildet. Dersom du overfører et soft fokus-bilde du har tatt med Google-kameraet til en PC (enten via USB, Dropbox, Airdroid eller hva du måtte foretrekke), kan du laste det opp til Depthy og få generert et animert GIF-bilde som du kan lagre i etterkant. Dette fordi nettjenesten trekker ut dybdeinformasjonen Google-kameraet lagret i bildefilen.

Her kan du velge hvor stort bildet ditt skal være, hvilken retning kameraet skal panorere, hvor store bevegelser som gjøres, og så videre.

Slik blir resultatet

Resultatet kan du laste ned på PC-en som en animert .gif. Under ser du for eksempel hvordan det gikk da vi testet med et blomsterbilde:

Synes du dette var litt fiffig, tipser vi deg også om hvordan du kan bruke Googles kameraapp (og andre apper for iOS og Windows Phone) til å lage miniplaneter med telefonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer