Kvalitetsvurdering

Refillblekk er riktig nok billig, men hva med kvaliteten?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

OPPDATERT: Vi fulgte oppskriften nøye da vi fylte uoriginalt blekk på patronen, og kjørte flere runder med dyprens av dysene, nøyaktig som beskrevet i den medfølgende beskrivelsen.

Men kvaliteten på utskriftene skuffet oss.

Her har vi skrevet ut et høyoppløselig fotografi (300 dpi) på HP Premium Plus fotopapir, først med originalblekk, deretter med refillblekk. Klikk på bildet for stor utgave av bildet. Da kommer forskjellene klarere frem.
Her har vi skrevet ut et høyoppløselig fotografi (300 dpi) på HP Premium Plus fotopapir, først med originalblekk, deretter med refillblekk. Klikk på bildet for stor utgave av bildet. Da kommer forskjellene klarere frem. Vis mer

Punktene på fotoutskriftene var tydelige, med grove og ujevne raster. Fargene var generelt mattere enn på utskriftene som var foretatt med originalblekket, og gråtonepartier hadde et lilla skjær. Generelt var utskriftene befengt med striper, og for kresne brukere var det på ingen måte godt nok.

Ingen grunn til å løpe å kjøpe, med andre ord.

En rekke tilbakemeldinger fra lesere og leverandører

Interessen for denne testen har vært enorm, og tilbakemeldingene har haglet. Noen har de samme erfaringene som vi gjorde oss, mens andre har vært svært fornøyde med refilløsninger.

Vi har også fått en rekke tips om hvordan kvaliteten kan bli bedre. Noen hevder at vi hadde fylt for mye blekk på patronen, andre hevder at patronene aldri må være helt tomme når refillblekket sprøytes inn. Det enkleste tipset gikk ut på å la det nye blekket "modnes" noen dager i patronen, for så å prøve igjen.

Vi er allerede godt i gang med å forberede fortsettelsen på vårt prosjekt, og vi vil i første omgang prøve noen av tipsene fra dere lesere. Du vil kunne lese om våre erfaringer i én eller flere oppfølgerartikler.