Kvalitet og konklusjon


Ytelsestester er en enkel ting, for vi snakker i så fall om målbare resultater. Målemetodene kan allid debatteres, men det er likevel noe som kan omsettes til tall og grafiske sammenligninger.

Det som derimot er mye vanskeligere å faktisk måle er bildekvaliteten. Siden vi for tiden ikke har noen metode å faktisk måle bildekvalitet, blir det en ren subjektiv opplevelse. Men vi vil likevel si at etter all testingen, og mye titting på HD-klipp, er det vanskelig å finne noe å direkte setter fingeren på. I det hele tatt er det meget lekkert det som kommer frem på skjermen i HD-kvalitet. En meget nøye granskning ville sikkert funnet forskjeller, men vi vil påstå at totalopplevelsen innen bildekvaliteten er tilnærmet lik for både Avivo og PureVideo. For de aller fleste begge kortene vi har testet være tilfredsstillende.

Likevel er det ikke til å komme fra at det er ATI som har en ledelse over sin rival når alt kommer til alt. Avivo yter ganske enkelt bedre enn PureVideo, og koster ikke minst mindre. Vedrørende PureVideo lurer vi egentlig på om programvaren behøves i det hele tatt, for noen forskjell å snakke om var det jo ikke å lett å måle eller se. Dette kan jo selvfølgelig godt ha noe med at vi måtte benytte oss av betadrivere for å få PureVideo til å fungere med H.264-akselerasjon, men uansett har nVidia noe igjen å bevise på dette punktet. Noe vi i så fall ikke tviler på at de vil gjøre når de får skikk på driverne.

X1300PRO bra, X1900XTX bedre?

Selvfølgelig kommer spørsmålet om ikke kongen på haugen: X1900XTX ville feid gulvet med lillebroren. Så vi sjekket det ut med H.264-klippet vårt.Rød: X1300PRO. Blå: X1900XTX. Begge med H.264-akselerasjon.

Altså ingen forskjell å snakke om. Dette tyder på det også er mye å gå på når det gjelder ATIs drivere, og at det per i dag ikke lønner seg å gå for toppkortet bare for å se HD. De pengene vil gjøre seg bedre i en dobbeltkjerneprosessor akkurat nå dersom du er opptatt av full flyt med 1080p HD-format.

Grafikkort-krigen har ingen planer om å stoppe ennå. Og det er dere og oss som vil nyte godt av fremtidige oppdateringer til både Avivo og PureVideo, for som vi ser er det fremdeles et stykke å gå før alt er som det bør være. Men vi tror da heller ikke at verken ATI eller nVidia har planer om å legge seg på ryggen med det første.

HER kan du lese mer om de mer enkle grafikkort-testene!