<strong>INTERNET EXPLORER 11:</strong> Microsoft jobber aktivt for å få brukere til å slutte å bruke den utskjelte nettleseren. Foto: Skjermdump
INTERNET EXPLORER 11: Microsoft jobber aktivt for å få brukere til å slutte å bruke den utskjelte nettleseren. Foto: Skjermdump Vis mer

Internet Explorer

Kutter støtten

Microsoft med nytt forsøk på å få slutt på bruken av Internet Explorer.

Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 17. august 2021 kutter Microsoft støtten for flere av sine tjenester i nettleseren Internet Explorer 11, som først ble tilgjengelig i 2013 og har ikke vært standard i Windows siden Windows 7.

Allerede 30. november i år vil ikke nettappen til Teams lenger være støttet i Internet Explorer, mens de resterende Microsoft 365-programmene, som Office, OneDrive og Outlook, mister støtten i august neste år.

I tillegg varsler Microsoft at de også vil avslutte støtten for de aktuelle tjenestene i den originale utgivelsen av nettleseren Edge. Det skjer 9. mars 2021.

Denne versjonen av Edge blir i år erstattet av en ny versjon bygget på nettlesermotoren Chromium.

Forsvinner ikke

Nyheten betyr dog ikke at du ikke lenger vil kunne bruke Internet Explorer 11, eller gamle Edge, for den saks skyld.

Begge nettleserne vil bli støttet av Microsoft i tiden fremover, og IE forsvinner ikke fra PC-en din med det første, men selskapet advarer mot at brukere kan oppleve at enkelte tjenester fungerer dårlig eller ikke i det hele tatt i de to nettleserne.

– Selv om vi skjønner at dette vil være vanskelig for noen kunder, mener vi at kundene vil få mest ut av Microsoft 365 når de bruker den nye Microsoft Edge, skriver selskapet i en bloggpost.

Microsoft har de seneste årene jobbet hardt for å få brukere til å avslutte bruken av Internet Explorer 11, men det er flere, spesielt bedrifter, som fortsatt er avhengige av nettleseren.

Som et ledd i å få brukere over på nye og moderne nettlesere, har selskapet introdusert en «legacy mode» i nye Edge som gjør det mulig å vise nettsider, som er spesielt bygget for Internet Explorer, i Edge.

Ønsker du å fjerne IE 11 helt fra PC-en din kan du gjøre følgende:

  • Åpne Innstillinger
  • Trykk på Apper
  • Trykk på Apper og funksjoner
  • Velg Valgfrie funksjoner
  • Finn Internet Explorer og trykk deretter på Avinstaller

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer