KuaiZip er blant de beste og raskeste pakkeprogrammene i har testet, til tross for at det er helt gratis.
KuaiZip er blant de beste og raskeste pakkeprogrammene i har testet, til tross for at det er helt gratis.Vis mer

KuaiZip - gratis filpakking

Brukervennlig, kjapp og gratis.

Alle som driver med nedlasting fra det store internettet har et forhold til "zippede" filer. Prosessen med å zippe filer kan best sammenlignes med vakuumpakking, der man tar én eller flere filer, skviser ut all luft, og får en pakke som er lett håndterlig og som ikke tar opp så stor plass. ZIP-formatet er med andre ord perfekt for distribusjon av innhold.

LES OGSÅ:

Selv om Windows har innebygd støtte for å vise, pakke inn og pakke ut ZIP-filer, er støtten begrenset til dette ene formatet. Det finnes nemlig en haug med andre konkurrerende format, som i mange tilfeller pakker filene enda bedre. De mest kjente er kanskje RAR, ARJ, 7-ZIP og ACE.

Integrert i Windows

Derfor vil de fleste etter hvert få behov for et filpakkeprogram som støtter mange formater, og KuaiZip er i så måte et glimrende alternativ. Ikke bare støtter det en haug med tenkelige og utenkelige formater (over 40 stykker), det integreres også sømløst i Windows-miljøet. Merk noen filer, høyreklikk og velg hva du vil gjøre:

KuaiZip - gratis filpakking

Du kan også høyreklikke pakkede filer:

KuaiZip - gratis filpakking

Når du dobbelklikker en pakket fil, ser du innholdet i hovedvinduet. Herfra kan du dra og slippe filer både fra og til, og på den måten kan du jobbe med innholdet i pakkede filer direkte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fungerer likt med betalprogram

Funksjonaliteten er temmelig lik et av våre favorittprogrammer til formålet, WinRAR. Du kan for eksempel lage selvutpakkende filer, passordbeskytte innholdet og pakke ut flere filer sekvensielt.

Men der WinRAR koster penger, er KuaiZip helt gratis.

Programmet har også sitt eget, proprietære pakkeformat, som de hevder pakker bedre enn konkurrerende formater på en rekke filtyper. Det har også innebygd støtte for montere ISO-, IMG- og andre filtyper som egne stasjoner i Windows.

KuaiZip har pent design, og er kjapt og stabilt. Det fungerer i Windows XP og nyere.

Du finner mer informasjon om programmet og kan laste det ned fra produsentens hjemmeside.

Har du forslag til andre zippeprogrammer? Del erfaringene dine med andre i debatten under.

Samleside: Gratisprogrammer