Krympende harddiskplass

Plassen på harddisken krymper hele tiden og gjør at jeg ofte må restarte PCen. Hjelp!

Hei.

Jeg har litt over 1 GB igjen på den ene harddisken min. Men plassen på den går ned hele tiden. Hvert minutt så går plassen ned noen MB, og når den er helt uten plass og PCen går treigt må jeg slå PCen av. Og når jeg slår på pcen igjen så skjer akkurat det samme igjen.

Hva skal jeg gjøre?!?!?

mvh. Simen

Datadoktoren svarer

Heisann,

Normalt sett skal ikke diskplass bare bli "borte" over tid, så selv om min første reaksjon er at 1GB er veldig lite plass å ha på en disk (vurdert å rydde opp litt?), så har du også et problem.

Jeg kan ikke si det for sikkert, men jeg vil gjette på at du enten har et virus eller et program som ikke fungerer helt som det skal. Typiske skurker i disse tilfellene er programmer som går i bakgrunnen og skriver loggfiler, for eksempel antivirus/antispyware eller et program som fungerer som brannmur.

Hvis du allerede har sjekket etter virus ville jeg koblet datamaskinen fra Internett og stengt ned programmene som går i bakgrunnen på PCen din, en av gangen, noe som burde gi deg en mulighet til å lokalisere problembarnet. Er det et bestemt program du har bruk for som gjør dette burde du avinstallere og laste ned en ny versjon om mulig.

Og for all del: rydd harddisken din, eller kjøp en ekstra - en ekstern er fin dersom du ikke føler deg komfortabel med å åpne PCen. Du får jo alltid bruk for mer plass! :-)

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar