Kriminelle utnytter ny Windows

Uansett hva du gjør - ikke prøv å aktivere Windows 10.

Ikke la deg lure til å tro at Windows 10 Technical Preview må aktiveres manuelt. Det skjer automatisk.
Ikke la deg lure til å tro at Windows 10 Technical Preview må aktiveres manuelt. Det skjer automatisk.Vis mer

Er du en av de mange tusen nordmenn som har lastet ned en prøveversjon av den kommende Windows-versjonen? Da skal du vite at operativsystemet er gratis og kan installeres på så mange datamaskiner du skulle ønske.

LES OGSÅ:

Det er imidlertid verdt å huske på at det er snakk om en såkalt Technical Preview-versjon som slutter å fungere 15. april 2015. Hva som skjer etter det kan man selvsagt spekulere i, men det er sannsynligvis ikke langt unna den offisielle lanseringsdatoen for Windows 10.

Aktiveres automatisk

Prøveversjonen aktiveres automatisk etter at den er installert, og du behøver ikke å foreta deg noe som helst. Nå melder imidlertid nettstedet Softpedia om at kriminelle ser sitt snitt i å lure brukere til å tro at operativsystemet må aktiveres manuelt - og det gjør det på forskjellige måter.

Les også: Slik er Windows 10

Phishing

En utbredt metode, som ifølge Softpedia er beskrevet i diverse YouTube-videoer, er å lure deg til å laste ned en ZIP-fil med et program som etter sigende skal aktivere Windows 10 slik at du kan bruke prøveversjonen for alltid.

Denne filen er i seg selv ikke infisert, men den er passordbeskyttet. Det ligger imidlertid en lenke til et nettadresse i ZIP-filen, som skal gi deg passordet til filen. Klikker du på denne, kommer du til en side der du blir bedt om å fylle ut et skjema med diverse personlig informasjon, som deretter blir sendt til kriminelle som kan utnytte informasjonen på forskjellig vis. Du får aldri noe passord, og ZIP-filen du har lastet ned er uansett helt verdiløs.

Mye nytt

Windows 10 inneholder allerede en rekke nyheter og forbedringer. Den markerer også et skritt tilbake i forhold til Windows 8, da den har mer fokus på å være brukervennlig for brukere med tastatur og mus enn berøringsfunksjonaliteten som ble introdusert i Windows 8.

LES OGSÅ: Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene