<strong>PS4 PRO DOBBELT SÅ RASK:</strong> Grafikkprosessoren i PS4 Pro er dobbelt så rask som den gjeldende. I tillegg støtter den både 4K og HDR. Foto: Sony
PS4 PRO DOBBELT SÅ RASK: Grafikkprosessoren i PS4 Pro er dobbelt så rask som den gjeldende. I tillegg støtter den både 4K og HDR. Foto: Sony Vis mer

Playstation 4 Pro annonsert

Kraftigere Playstation støtter 4K og HDR

…og som vanlig kommer det en slim-utgave av den gamle.

Publisert

På en pressekonferanse onsdag kveld norsk tid, avduket Sony ikke bare én, men to nye PlayStation-konsoller.

Mest spennende for de fleste er sannsynligvis Playstation 4 Pro, altså en forbedret utgave av den eksisterende modellen.

Dobbelt så rask

Forskjellen er først og fremst at den nye konsollen har dobbelt så rask grafikkprosessor, og at den støtter både 4K og HDR.

Det betyr med andre ord at du vil kunne spille av 4K-innhold og HDR-innhold på en kompatibel TV. 4K er altså fire ganger så mange piksler som full HD (3840x2160), mens HDR handler om at fargespekteret utvides og at du får flere detaljer både i lyse og mørke deler av bildet. Du kan lese mer om akkurat det i artikkelen vår om HDR-TV-er.

Hånd i hånd med det, vil det blant annet komme nye YouTube- og Netflix-apper til Playstation 4 Pro som drar nytte av disse oppgraderingene.

Men verdt å merke seg er at den integrerte Blu-ray-spilleren ikke er oppgradert til 4K Blu-ray, slik tilfellet er for den nye Xbox One S-konsollen.

Dermed vil det i stor grad handle om oppskalering i den nye PlayStation-konsollen.

Ifølge PlayStation-bloggen vil flere eldre spill få oppdateringer som utnytter de nye kreftene i Pro-utgaven, som Uncharted 4. Kommende titler vil også dra nytte av Pro-utgaven, som det neste Call of Duty-spillet og Fifa 17.

Sony peker også på at du vil få mer glede av Pro-utgaven, selv om du har en full HD-TV. Alle spill vil kjøres i full HD-oppløsning, med mer flytende bilde enn hva tilfellet er for den klassiske PS4-utgaven.

PlayStation 4 Pro lanseres 11. november med en veilende pris på 399 euro, eller da rundt 4.000 kroner her til lands.

Duket for PlayStation VR

I oktober kommer Sonys første VR-hodesett, PlayStation VR, som nok kan sees på som den største grunnen til at Sony nå har lansert en oppgradert konsoll.

<strong>KOMMER SNART:</strong> Har du en PS4, kan du bare plugge i PlayStation VR-brillene, et PlayStation 4-kamera og spille i vei. Foto: Pål Joakim Pollen
KOMMER SNART: Har du en PS4, kan du bare plugge i PlayStation VR-brillene, et PlayStation 4-kamera og spille i vei. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

PlayStation 4 Pro vil nemlig i større grad klare å levere detaljert og høytoppløselig grafikk til de nye VR-brillene enn det den eksisterende utgaven klarer, så de som holder på den eksisterende konsollen vil ikke få like god grafikk som om man har Pro-utgaven.

Vi fikk for øvrig prøvd Sonys VR-briller på IFA-messen i Berlin, og vi koste oss i de fem minuttene vi fikk med den. Trackingen virket kjapp og responsiv, og vi syntes også at de var svært fleksible med tanke på å tilpasse dem på hodet slik at de satt godt.

<strong>MINDRE:</strong> PS4 Slim er 30 prosent mindre enn den eksisterende modellen. Foto: Sony
MINDRE: PS4 Slim er 30 prosent mindre enn den eksisterende modellen. Foto: Sony Vis mer

Slim-utgave av den eksisterende modellen

Den eksisterende modellen får også en arvtager i PS4 Slim. Dette er altså en mindre konsoll rent fysisk, men den mangler den nye grafikkløsningen og 4K-støtten som du får på Pro-utgaven.

HDR-muligheten skal imidlertid være på plass (eksisterende utgave får også HDR-støtte). Slim-utgaven skal være 30 prosent mindre hva gjelder volum, ha 16 prosent lavere vekt og bruke 28 prosent mindre strøm enn gjeldende PS4.

Konsollen lanseres allerede i neste uke med en veiledende prislapp på cirka 3.000 kroner; altså omtrent det samme som dagens PlayStation 4.

LES OGSÅ:
Visste du at Spotify finnes på Playstation?
Ti kjekke tips til deg med PlayStation 4
6 ting som er nytt i Xbox One S

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer